Kondomer i banken

En thailandsk bank vil bidra til å takle et seriøst problem på en ukonvensjonell måte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av Thailands bankkjeder, Kasikorn Bank, ønsker å gjøre sitt for å få bukt med det vedvarende hiv- og aidsproblemet i landet, melder Reuters.

I sine 600 filialer vil banken dele ut kondomer til kunder som synes det er flaut å kjøpe dem i butikken.

Thailand har tidligere fått ros fra internasjonale helseinstitusjoner for sine aggressive hiv- og aidsforebyggende kampanjer. Men trass i en nedgang i antall tilfeller totalt, er Helsedepartementet bekymret for nye tilfeller av hivsmitte, særlig blant homoseksuelle tenåringer.

På tross av at hovedstaden Bangkok har rykte som et av sex-sentrene i verden, er Thailand generelt et konservativt land. Og mye av problemet ligger i nettopp det at ungdommen synes det er flaut å kjøpe kondomer, mener Thawat Suntrajarn i avdelingen for smittevern.

- Forskning fra flere hold slår fast at mange kondombrukere synes det er flaut å kjøpe disse over skranken, sier han til Reuters.

- Kvinner får alltid rare blikk når de kjøper kondomer i butikken, så det er en god idé å dele kondomer for å unngå pinlige situasjoner, fortsetter han.

- Vi vil at tenåringer skal være oppmerksomme på problemet, sier en talsperson for banken, som ønsker å være anonym.

Illustrasjonsbilde forside: Flickr.com

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus