Album kan lastes ned 10. oktober

Album kan lastes ned 10. oktober
Album kan lastes ned 10. oktober

Radiohead er klare med sitt syvende studioalbum og slipper det for nedlasting allerede 10. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her representert ved Thom Yorke fra Rock-en-Seine-festivalen i fjor (foto: Reuters/Scanpix)Her representert ved Thom Yorke fra Rock-en-Seine-festivalen i fjor (foto: Reuters/Scanpix)

Nyheten om det nært forestående albumet, som er døpt «In Rainbows», er publisert på Radioheads egne nettsider og toppes med at publikum selv får bestemme hva de vil betale for albumet.

Det er Radiohead-gitarist Jonny Greenwood selv som bekrefter dette. Han skriver: "Hallo alle sammen. Vel, det nye albumet er ferdig, og det kommer u tom ti dager. Vi har kalt det for «In Rainbows». Hilsen oss alle. Jonny.»

Slippes også som boks
På nedlastingssiden er feltet for pris blankt, mens et spørsmålstegn peker til strofen «det er opp til deg». En alternativ boks-utgave av albumet vil uansett også gjøres tilgjengelig, men denne versjonen er priset til £40 (som tilsvarer rundt 440 norske kroner). For denne prisen får du to cd-plater hvor den ene inneholder bonusspor, samt to vinylplater, et hefte med tekstene og et utfyllende albumcover i bokform.

Det er foreløpig ikke avklart om Radiohead har tegnet ny platekontrakt etter at deres avtale med Capitol opphørte etter deres forrige studioutgivelse «Hail To The Thief» i 2003. «In Rainbows» vil foreløpig kun gjøres tilgjengelig for salg gjennom bandets egen nettside inrainbows.com. Der kan publikum enten bestille albumet som en cd-boks eller som vinyl (begge med bonusmateriale som nevnt over), eller de kan laste ned den ordinære utgaven til valgfri pris (pluss porto).

Den komplette versjonen av albumet inneholder følgende låter:

CD 1/vinyl (ordinær versjon):
«15 Step»
«Bodysnatchers»
«Nude»
«Weird Fishes/Arpeggi»
«All I Need»
«Faust ARP»
«Reckoner»
«House Of Cards»
«Jigsaw Falling Into Place»
«Videotape»


CD 2/vinyl:
«MK 1»
«Down Is the New Up»
«Go Slowly»
«MK 2»
«Last Flowers»
«Up On The Ladder»
«Bangers And Mash»
«4 Minute Warning»

Personvernpolicy