Tusenvis av rødkledde samlet seg for Burma

Tusenvis av rødkledde samlet seg for Burma
Tusenvis av rødkledde samlet seg for Burma

Ikledd røde luer, anorakker, strømpebukser og T-skjorter viste flere tusen solidaritet med Burma utenfor Nobels Fredssenter i Oslo fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rød demonstrasjon
Signe Bardlien og hennes 10 måneder gamle sønn Peter var blant de anslagsvis 2000 demonstrantene som deltok da Den norske Burmakomité fredag ettermiddag arrangerte en markering utenfor Fredssenteret i Oslo til støtte for demonstrantene i Burma. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik var blant de anslagsvis 2.000 demonstrantene som deltok da Den norske Burmakomité fredag ettermiddag arrangerte en markering i Oslo sentrum til støtte for frihetskampen i Burma. (Foto: Scanpix)Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik var blant de anslagsvis 2.000 demonstrantene som deltok da Den norske Burmakomité fredag ettermiddag arrangerte en markering i Oslo sentrum til støtte for frihetskampen i Burma. (Foto: Scanpix)

– Norge er et lite land, men vi har en spesiell stilling, sier tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.

– Vi skal ikke overdrive Norges betydning, men fordi nobelprisvinner Aung San Suu Kyi har sagt Norge er det første landet hun vil reise til når landet er fritt, betyr vår støtte mye, sier Bondevik til NTB.

Han var en av mange appellanter utenfor Nobels Fredssenter fredag, der tusenvis hadde møtt fram for å vise sin støtte til frihetskampen i landet.

Bondevik la særlig vekt på at det internasjonale samfunnet må være klarere i sine krav til landet, og at særlig Kina bør spille en mer aktiv rolle.

– Kina har ikke gjort nok, sier han til NTB.

Den burmesiske radiokanalen Democratic Voice of Burma som holder til i Oslo, filmet markeringen, og opptaket skal sendes i Burma.

– På grunn av at kanalen filmer er vi i en spesiell situasjon i Norge. Folk inne i landet får faktisk vite at nordmenn støtter dem, sier informasjonsansvarlig Marte Graff Jenssen i Den norske Burmakomité.

Komiteen er arrangør av markeringen sammen med LO, Amnesty International og Campaign Committee for Burmese in Norway. (©NTB)

Personvernpolicy