Hver annen vil få kreft

Hver annen vil få kreft
Hver annen vil få kreft

Hver annen mann og hver tredje kvinne vil utvikle kreft, viser fersk statistikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statistikken ble presentert på en spansk farmakologikongress på Tenerife denne uken. Blant foredragsholderne var Carlos Cordón-Cardó, som leder «The Memorial Sloan-Keettering Cancer Center i New York».

- Selv om mange blir friske av kreft, har vi ennå langt igjen for å få bukt med sykdommen. Men det forskes mye på kreft over hele verden og det kommer stadig vekk nye og bedre medisiner og nye behandlingsmetoder som gjør behandlingen mer effektiv, sa Cordón-Cardó på konferansen.

Han presenterte ny statistikk som viser at en av to menn og en av tre kvinner vil utvikle kreft i løpet av livet og dess eldre man blir, dess høyere er risikoen for å utvikle sykdommen, melder Canariposten.

Ifølge spesialisten er 15 prosent av alle krefttilfeller genetisk betinget, mens hele 85 prosent skyldes andre årsaker som røyking, feil kosthold etc.

Og en av de største farene med kreft er at kreften blir oppdaget for sent. Oppdager man sykdommen tidlig er muligheten for å bli frisk langt større enn om sykdommen oppdages sent.

Carlos Cordón-Cardó fortalte også at stadig flere personer blir kurert for kreft takket være bedre medisiner, bedre røntgenutstyr og bedre kunnskap om de ulike formene for kreft.

Den medisinske kostnaden for behandling av kreft er nå den medisinske utgiften som øker mest i USA og ifølge Carlos Cordón-Cardó kostet behandlingen av brystkreft 150 millioner dollar i 2005.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Personvernpolicy