- Kondomer er infisert med HIV

- Kondomer er infisert med HIV
- Kondomer er infisert med HIV

Kondomer er med vilje infisert med hiv for at afrikanere skal bli smittet og dø av aids, hevder lederen for den katolske kirken i Mosambik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / SCANPIX

Noen av kondomene som produseres i Europa, er med vilje infisert med hiv for at afrikanere skal bli smittet og dø av aids, hevder lederen for den katolske kirken i Mosambik.

Erkebiskopen i Maputo, Francisco Chimoio, hevder videre overfor BBC at noen antiretrovirale medisiner, som er svært viktige i behandlingen av aids, er infisert med smitte for å «gjøre det av med afrikanske folk kjapt».

- Kondomer er ikke sikre ettersom jeg vet at det er to land i Europa som lager kondomer med viruset med vilje, sier erkebiskopen til BBC uten å navngi de to landene.

- De ønsker å gjøre det av med det afrikanske folk. Dette er programmet. De ønsker å kolonisere. Dersom vi ikke er forsiktige, vil de gjøre det i løpet av et hundreår.

Aids-aktivister er rasende som følge av uttalelsene og kaller dem tullprat.

- Kondomer er en av de beste måtene å beskytte seg på mot aids, sier Gabe Judas, som leder en teatergruppe som fremmer kunnskap om hiv og aids.

Den katolske kirke er motstander av bruk av kondomer og preker troskap i ekteskapet og avholdenhet som middel mot spredning av hiv. Den mosambikiske erkebiskopen understreker at han tar kampen mot aids alvorlig.

- Dersom vi tuller med denne sykdommen, vil vi fort være ferdige, sier han.

Den katolske erkebiskopen nyter ifølge BBC stor respekt i Mosambik, der om lag 17,5 prosent av innbyggerne er katolikker. (©NTB)

Personvernpolicy