– IAAF har innrømmet feil

– IAAF har innrømmet feil
– IAAF har innrømmet feil

Jaysuma Saidy Ndures positive test på cannabis skal viderebehandles av Antidoping Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Jaysuma Saidy Ndure under 200 meter for menn under den femte IAAF World Athletics Finalen i Stuttgart. REUTERS/Wolfgang Rattay (GERMANY) / SCANPIX

Det ble bestemt mandag etter at Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) kom fram til at testen ikke skal behandles i Gambia likevel.

Det var 28. juni under et stevne i Luzern at Jaysuma Saidy Ndure testet positivt på en dopingprøve på cannabis. Nærmere tre måneder etter har IAAF kommet fram til at det ikke var riktig å sende prøven til Gambia ettersom Saidy Ndure ble norsk statsborger i desember 2006.

Norges Fri-idrettsforbund (NFIF) har nå sendt saken over til Antidoping Norge for videre behandling.

- Vi trodde at vi kom til å få behandle denne saken i Norge ettersom vi under VM i Osaka fikk muntlig signal om at det ville skje. Det internasjonale friidrettsforbundet har sett at de har gjort en feil. Prøven skulle aldri være sendt til Gambia, sier Kjetil Hildeskor, generalsekretær i NFIF.

- Vi synes det er viktig fordi Jaysuma er en norsk friidrettsutøver. Vi ønsker at alle saker som omhandles norske utøvere skal behandles i Norge i de rette instanser, så dette var bra for alle parter, sier Hildeskor til NTB.

(NTB)

Les også Vidar Hanestads ABC-kommentar: OL-optimismen tilbake

Personvernpolicy