Perssons skitne triks på norsk

Perssons skitne triks på norsk
Perssons skitne triks på norsk

I løpet av Göran Perssons år som statsminister i Sverige ble han stadig anklaget for å ta i bruk hensynsløse hersketeknikker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm (NTB): Nå har han kurset norske kvinner i de samme teknikkene.

Lederen for partiet Centern, Maud Olofsson, vakte oppsikt noen år tilbake da hun anklaget Göran Persson for å bruke skitne metoder i debatter. Hun hevdet statsministeren blant annet demonstrativt vendte seg bort når motstanderne talte. Oloffson fortalte også at Persson kunne hviske ting som «har du gått opp i vekt?» for å få kvinnelige motdebattanter ut av balanse.

Fredag fortalte Persson i sin nye rolle som PR-konsulent om lag 700 norske kvinner på kurs i Trondheim om sine knep for å holde meningsmotstandere nede, skriver avisen Dagens Nyheter. Poenget var å lære deltakerne på kurset «Mannlige og kvinnelige hersketeknikker - myter og virkelighet» hvordan de skal være obs på ulike hersketeknikker.

Og Persson ramset opp både latterliggjøring, usynliggjøring og skyldpåføring fra sin liste over teknikker, skriver Expressen. På spørsmål fra svensk TV4 om Persson har studert hersketeknikker eller bare praktisert dem, svarte den tidligere statsministeren:

- Både og. Jeg er sosiolog, vet du, og har lest om disse sakene fra et vitenskapelig perspektiv. (©NTB)

Personvernpolicy