Drillo blir Irak-trener

Drillo blir Irak-trener
Drillo blir Irak-trener
Artikkelen fortsetter under annonsen

Egil «Drillo» Olsen har skrevet under en treårskontrakt med det irakiske fotballandslaget. Men kona og datteren blir ikke med på flyttelasset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed skal Drillo lede overraskelseslandslaget fra Asiamesterskapet tidligere i år, der Irak slo Saudi-Arabia 1-0 i finalen.

Drillos agent, Gunnar Martin Kjenner, bekrefter dette og sier til ABC Nyheter at vår tidligere landslagssjef ser frem til oppgaven.

- Han har signert avtalen for 20 minutter siden og han gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

Drillo vil reise mye rundt for å kartlegge spillerne som er aktuelle for spill på landslaget. Det betyr mye reising for mannen som ledet det norske landslaget med suksess på 90-tallet.

- Egil vil i første rekke reise rundt for å sjekke ut spillere som han anser som aktuelle for laget. Mye av tiden vil gå med til å reise rundt på kamper, men han vil også kartelegge spiller via TV-skjermen.

Drillo kommer til å kommer til å bo i Norge i deler av tiden sin som landslagssjef.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- I landskampsesongen vil han være her nede, men han kommer til å pendle litt frem og tilbake mellom Norge og Irak. Familien hans derimot vil ikke bli med på flyttelasset, kona og datteren blir værende i Norge.

En norsk i teamet

Det har vært spekulert i at Drillo vil ha med seg en norsk person inn trenerteamet. Det bekrefter Kjenner.

- I tillegg til Egil vil en person som er landslagstrener i Norge bli med i trenerteamet, men det er ikke helt avklart i forhold til hans nåværende situasjon. Også Younes Jassem Gatan, Drillos kontaktpersonen til Drillo og mannen som tipset Iraks landslagsledelse om Drillo, blir med, i tillegg til en irakisk assistent og keepertrener.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pakistan først ut

Irak har vært på jakt etter en trener som kan lede laget til VM i Sør-Afrika i 2010. Første hinder på veien er VM-kvalifiseringskampen mot Pakistan 8. oktober.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som landslagssjef her hjemme førte Drillo Norge til VM-sluttspill både i 1994 (USA) og 1998 (Frankrike). 65-åringen var med på å slå Brasil 2-1 i gruppespillet under VM i 1998, da han også uttalte at Brasil ville vært bedre hvis han hadde trent dem.

Drillo ble en kort periode trener i Vålerenga etter landslagsjobben før han overtok som manager i det norskeide Wimbledon i engelsk eliteserie. Det endte med at Drillo fikk sparken før sesongen var over. Wimbledon rykket også ned.

Etter det har han trent det norske U-19-landslaget, Fredrikstad og jobbet med analyse i Vålerenga. Han også jobbet som ekspertkommentator i flere medier.

I det siste har han også fungert som tippeekspert for et internettbasert tippeselskap.