Røkke og Aker klager TV 2 inn for PFU

Røkke og Aker klager TV 2 inn for PFU
Røkke og Aker klager TV 2 inn for PFU

Kjell Inge Røkke og Aker har klaget TV 2 inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter nyhetsinnslag om ulovlig overvåking.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

3. september sendte TV 2 innslaget der det ble vist til et internt arbeidsdokument i politiet der det ble referert en angivelig mistanke om ulovlig avlytting av fondsselskapet Odin Forvaltning høsten 2001. Odin var stor aksjonær i Kværner, som Røkkes selskap Aker kjempet om kontrollen over, skriver nettstedet E24.no.

4. september avsannet ledelsen i Oslo politidistrikt nyhetsoppslaget om den ulovlige avlyttingen. Dette fikk, ifølge politiet, TV 2 beskjed om i god tid før innslaget ble sendt.

«TV 2 sendte nyhetsinnslaget til tross for at redaksjonen visste at et slikt innslag ville være basert på gamle og gale opplysninger. Da innslaget ble sendt, var opplysningene om at vi hadde vært eller var mistenkt for avlytting ettertrykkelig tilbakevist overfor TV 2 av både politiet og Odin», heter det i klagen til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Klagen er signert Kjell Inge Røkke og Aker-direktør Geir Arne Drangeid. Nyhetsdirektør Kjell Øvre Helland sier til E24.no at TV 2 har god samvittighet.

- Vi har i grunnen ingen kommentarer. Det er alles rett å få sin sak prøvet, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy