Fire milliarder mennesker har telefon

Fire milliarder mennesker har telefon
Fire milliarder mennesker har telefon

Det er nå fire milliarder telefonabonnenter i verden, ifølge FN-tall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Geneve (NTB-AP): Den kraftige veksten i mobilbruk i utviklingsland har ført til en firedobling i tallet på telefonbrukere på bare ti år.

Økningen har vært spesielt stor i utviklingsland som Kina, India og Brasil, og skyldes først og fremst at det er mye billigere å bygge ut et mobilnett enn fastlinjer.

Ved utgangen av 2006 var det 1,3 fastlinjeabonnenter og 2,7 milliarder mobilabonnenter, til sammen 4 milliarder, heter det i en rapport fra FN-organet International Telecommunication Union. Det betyr at nesten to tredeler av verdens befolkning har telefon.

For ti år siden, i 1996, var det mindre enn én milliard abonnenter på fastlinje og mobil til sammen. Veksten siden da har først og fremst kommet med mobilbruken. Vel 60 prosent av verdens mobilbrukere er i utviklingsland.

Veksten fortsetter, særlig i India og Kina: I løpet av de tre første månedene i år fikk de to landene til sammen 200 millioner nye mobilbrukere. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus