Antatt sverdmann sitter fengslet i Nederland

Antatt sverdmann sitter fengslet i Nederland
Antatt sverdmann sitter fengslet i Nederland

Mannen som skal ha hogget av armen til en annen mann under det store gjengslaget på Kalbakken i august er pågrepet i Nederland. Politiet har siktet ham for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrestert i Nederland

Mannen som under gjengslaget på Kalbakken i Oslo 12. august i år skal ha hogget armen av en jevnaldrende landsmann, sitter i varetekt i Rotterdam i Nederland. På bildet blir politiet intervjuet om saken på hendelsesstedet.

Foto: Scanpix

– Siktelsen lyder på drap, men kan også innebære at han er siktet for medvirkning til drap. Det er for tidlig å si hvilken konkret rolle politiet mener min klient har hatt, sier advokat Thomas Klevenberg til NTB.

Han er forsvarer for den 21 år gamle mannen fra Sri Lanka og bekrefter opplysningene i Dagbladet tirsdag om at 21-åringen er pågrepet av politiet. Mannen som under gjengslaget på Kalbakken i Oslo 12. august i år skal ha hogget armen av en jevnaldrende landsmann, sitter i varetekt i Rotterdam i Nederland.

Døde på sykehuset

Det 20 år gamle offeret døde på Ullevål universitetssykehus etter stort blodtap fra skadene han ble påført. Den 21 år gamle siktede har vært på rømmen siden srilankiske gjenger barket sammen på Kalbakken.

Ytterligere tre personer fra det tamilske miljøet ble skadd.

– Jeg har ennå ikke hatt anledning til å ha samtaler med min klient. Det er derfor for tidlig å si hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Klevenberg. Han bekrefter imidlertid at han har fått dokumentene i saken og at siktelsen lyder på drap eller medvirkning til det.

– Jeg regner med å kunne besøke ham tirsdag eller onsdag og jobber med å få ham til Norge så fort som mulig. Jeg vil anta at det kan skje i løpet av noen dager, sier Klevenberg,

Drap og drapsforsøk

21-åringen vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling omgående etter retur til Norge.

Fra før er fem menn pågrepet og siktet i saken. Siktelsene lyder på drap eller medvirkning til det, og drapsforsøk. Det innebærer at politiet mener at flere av dem som deltok i gjengslagsmålet må sammen stilles strafferettslig ansvarlig for dødsfallet etter sverdangrepet.

Det ble også avfyrt skytevåpen under oppgjøret. (©NTB)

Personvernpolicy