Navnet skjemmer ingen

Radiohead har hentet sitt navn fra en Talking Heads-låt. Og Scissor Sister er egentlig er en lesbisk sex-stilling. Nå kan du finne ut hva bandnavn egentlig betyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lesbisk sex-stilling.Lesbisk sex-stilling.

«Radio Head» er tittelen på en låt signert Talking Heads. Den inspirerte Thom Yorke og kompani da de skulle bestemme seg for hva bandet deres skulle hete.

Gruppen bak suksesser som «I Don't Feel Like Dancin'» og «Laura» kalte seg opprinnelig Dead Lesbian And The Fibrillating Scissor Sisters. Det stammer fra det engelske begrepet «tribadism», som igjen beskriver en stilling mellom to kvinner som har sex sammen for å oppnå felles nytelse i sengen.

Ikke alltid hva man tror
Videre er for eksempel Beastie i Beastie Boys en forkortelse for Boys Entering Anarchistic States Towards Internal Excellence.

Og den som tror Green Day har noe med miljøvern å gjøre vil kanskje bli overrasket over å høre at bandet har tatt navnet sitt fra en frase som beskriver en hel dag dedikert til det å røyke marihuana.

Av norske eksempler på listen finner vi Dimmu Borgir, som ifølge Wikipedia har tatt navnet sitt fra den islandske betydningen "mørkt slott", som også er navnet på et fjell på Island.

Populære The Killers er oppkalt etter et fiktivt band som dukker opp i videoen til New Orders «Crystal» fra 2002, mens New Order selv fikk navnet sitt fra sin manager Rob Gretton som fant en artikkel på trykk i The Guardian med overskriften «The People's New Order of Kampuchea».

Artister inspirerer hverandre
Indiebandet Cocteau Twins har hentet sitt navn fra en tidlig Simple Minds-låt som senere ble omdøpt til «No Cure», mens skottene i Simple Minds selv hentet sitt navn fra David Bowie-låten «Jean Genie».

De nevnte eksemplene er bare noen av mange artistnavn som Wikipedia har samlet her for å beskrive betydningen av hva navnet egentlig betyr.

Personvernpolicy