Meny

ABC TV er endelig på lufta

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag kveld lanserte ABC Nyheter og ABC Startsiden sin nye tv-kanal på nett.
Fakta:

ABC TV lanseres mandag den 3. september og vil bli å finne på adressen http://www.abctv.no.

Hjernen bak ABC TV, Anders Lindstad . (Foto: Elise Nyborg Eriksen)Hjernen bak ABC TV, Anders Lindstad . (Foto: Elise Nyborg Eriksen)

- Vi ønsker å være på kvalitetsmessig nivå med tradisjonelt tv, sier en spent Anders Lindstad som er webtv-ansvarlig for den nye satsningen.

Lindstad som har en bred tv-faglig bakgrunn fra produksjonsselskaper som Dinamo Story, legger vekt på at ABC TV skal skille seg ut.

- Web-tv kan være så mange forskjellige ting. En form for web-tv er de vanlige tv-kanalenes sideprodukter som vises både på skjermen og på nett. En annen er brukerstyrte webtv-tjenester som for eksempel YouTube. I tillegg har man nettavisenes ulike tv-satsinger. Det vi vil legge vekt på er å lage programmer som ser- og høres pene ut og som er stramt redigert. Det er nok av eksempler på webtv-innslag som er lange og ufokuserte. Vi vil være mer rett på sak.

Se når du vil

Ifølge Lindstad føyer ABC TV seg inn i en trend hvor seerne er opptatt av å se hva de vil når de vil.

- Tradisjonell «flyt-tv» som sender etter et bestemt skjema fra morgen til kveld er på vei nedover. Folk vil ha kvalitet «on demand». Vi er nettopp et slikt «on demand» tilbud. På lang sikt har vi høye mål om å havne på alle skjermer, også tradisjonelle tv-skjermer.

Når det kommer til innhold er Lindstad opptatt av å engasjere seerne sine.

- Vi er nødt å ha en emosjonell streng å spille på. All tv bør kunne vekke følelser enten det får seerne til å humre eller provoserer dem.

Nyheter i fokus

Redaktør Herman Berg i ABC Nyheter forklarer at de har valgt å legge ABC TV tett opp til ABC Nyheter blant annet for å signalisere aktualiteten i webtv-virksomheten

- Vi bygger sten på sten, denne virksomheten kan over tid bli veldig stor. Timingen er så god som den kan få blitt, ikke minst i forhold til nedgangen i de tradisjonelle tv-vanene kombinert med en fortsatt ekstrem vekst i reklameinntekter på web, sier Berg som mener at det blir viktig å overraske seerne med kvalitetsinnhold i en webverden som allerede er full av levende bilder.

- Etter hvert som vi kommer i en posisjon hvor vi skaffer oss nok ressurser blir egenproduksjon et viktig suksesskriterium.

Lindstad har til å begynne med ambisjoner om å produsere flere nye innslag daglig.

- Nyheter blir selvsagt en viktig del av det vi skal konsentrere oss om. Det kan være at seerne vil kjenne igjen saker fra andre steder, men vi vil gi dem en unik vinkling og sette egne stemmer til materialet. Vi vil også gjøre noe originalt i forhold til Valget hvor vi har reist til noen få og svært ulike kommuner, for å vise mangfoldet i norsk politikk. Tradisjonelt sett har de store mediene kun konsentrert seg om rikspolitikere. Vi vil ta opp saker som er viktige for lokaldemokratiet i forskjellige kommuner.

I tillegg til nyhetsdekning vil ABC TV også levere kulturprogrammer.

- I første omgang har vi et spennende interiørkonsept som etter hvert vil bli interaktivt for brukerne våre. Vi vil også levere filmtrailere og filmanmeldelser. På lang sikt jobber vi med et humorkonsept som kan bli en skikkelig «snakkis», men det kan jeg ikke si mer om nå, sier Lindstad med et smil.

ABC TV gikk på luften klokken ni mandag kveld.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus