– Egyptiske leger tiltales for kjønnslemlestelse

Fire egyptiske leger og en jordmor kommer til å bli tiltalt for å ha utført kvinnelig omskjæring, sier en egyptisk tjenestemann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egyptiske demonstranter demonstrerer mot omskjæring i byen Assuit tidligere i sommer. På banneret står det at kjønnslemlestelse av kvinner er det samme som å drepe menneskeverdet. Foto: Reuters.Egyptiske demonstranter demonstrerer mot omskjæring i byen Assuit tidligere i sommer. På banneret står det at kjønnslemlestelse av kvinner er det samme som å drepe menneskeverdet. Foto: Reuters.

Kairo (NTB-AFP): Privatklinikkene til de fire legene i den sørlige provinsen Menya er blitt stengt, sier guvernør Fuad Saad Eddin til det egyptiske nyhetsbyrået MENA.

Det er oppdaget ni tilfeller av kjønnslemlestelse i provinsen i løpet av august, sier lokale helsemyndigheter.

I juni innførte egyptiske myndigheter et forbud mot at leger og helsepersonell utfører inngrepet.

Nesten tre firedeler av alle omskjæringer i Egypt blir utført av helsepersonell som leger eller sykepleiere, og de risikerer nå fengselsstraffer.

Etter at to jenter døde under omskjæring, er det også fremmet forslag om å innføre strengere straffer for å bekjempe praksisen, som er en gammel tradisjon i landet.

Over 95 prosent av egyptiske kvinner, så vel kristne som muslimer, har gjennomgått inngrepet, som på folkemunne kalles «renselse».

Det innebærer at deler av eller hele klitoris skjæres bort, sammen med andre deler av kjønnsorganene.

Dette fratar ikke bare jenta muligheten til et vanlig seksualliv, det kan medføre komplikasjoner og i verste fall døden. (©NTB)

Personvernpolicy