Bruker miniubåter i søk etter Dung

Politiet i Laksevåg brukte søndag to miniubåter i søket etter den savnede Dung Tran Larsen (22).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen/Oslo (NTB-Linus Hauge): Politiinspektør Tore Salvesen i Laksevåg opplyser at han fikk en telefon fra et selskap som tilbød å bidra med to miniubåter i søket på tobarnsmoren som ingen har sett siden slutten av juni.

– Firmaet har tilbudt politiet gratis bistand fram til tirsdag. De stiller med både utstyr og mannskaper på to fartøyer. Vi kommer til å være om bord med politifolk som kvalitetssikrer søket. Dessuten har vi med en dykker som har deltatt i tidligere søk og som dermed sitter på detaljkunnskap over hvilke områder som er gjennomsøkt tidligere, sier Salvesen til NTB.

Større område
De to miniubåtene har kameraer og kan gjøre søk helt nede ved havbunnen. Dykkerne fra Bergen Brannvesen måtte lørdag avbryte søket i Rongesundet som er så dypt som 50 meter på det meste, på grunn av sterke strømmer og svært vanskelige arbeidsforhold.

– Når vi nå får bruke to miniubåter betyr det at vi får avsøkt et mye større område på mye kortere tid. Utstyret vi hittil har hatt tilgang til har vært for svakt på grunn av strømmene i Rongesundet, sier Salvesen.

– Dette kan virke som et skudd i natten, men det er helt avgjørende for alle parter i denne saken at vi klarer å finne Dung. Vi kommer til å bruke det aller meste av ressursene på det, fastslår politiinspektøren.

Vitner
Vitner har fortalt at de rundt 22. juni så «en bylt» bli kastet i vannet fra Rongesundet bru. Dette er bakgrunnen for at politiet har satt i gang omfattende søk i sjøen i dette området.

Dung Tran Larsen ble meldt savnet 20. juli.

Ifølge ektemannen (32) forsvant hun fra sitt hjem i Bergen først natt til lørdag 14. juli. Politiets etterforskning tyder imidlertid på at ingen har sett henne siden 23. juni.

Både ektemannen, hans foreldre og bror er varetektsfengslet, siktet for drap, subsidiært frihetsberøvelse. (©NTB)

Personvernpolicy