Carew best i Ullevaal-fest

Carew best i Ullevaal-fest
Carew best i Ullevaal-fest

John Carew scoret målene da Argentina ble slått 2-1 på Ullevaal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
John Carew blir feiret av medspillere under privatlandskampen mellom Norge og Argentina på Ullevaal stadion onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Norge – Argentina 2-1 (1-0)

Ullevaal stadion

23.932 tilskuere

Mål: 1-0 John Carew (str. 11), 2-0 Carew (58), 2-1 Maxi Rodriguez (84).

Dommer: Darbo Ceferin, Slovenia.

Gult kort: Martin Andresen (38), Norge, Ezequiel Garay (61), Javier Mascherano (90), Argentina.

Lagene:

Norge (4-5-1): Håkon Opdal (Rune A. Jarstein fra 46.) – Jarl André Storbæk, Ronny Johnsen, Brede Hangeland, John Arne Riise – Daniel Braaten (John Anders Bjørkøy fra 90.), Bjørn Helge Riise (Alexander Tettey fra 43.), Martin Andresen, Kristofer Hæstad, Morten Gamst Pedersen (Lars Iver Strand fra 73.) – John Carew (Jan Gunnar Solli fra 84.).

Ubenyttede reserver: Jon Inge Høiland, Frode Kippe, Erik Nevland.

Argentina (4-1-3-2): Oscar Ustari – Javier Zanetti, Ezequiel Garay, Nicolas Burdisso, Gabriel Milito – Javier Mascherano – Luis González (Federico Insua fra 46.), Lionel Messi, Maxi Rodríguez – Ezequiel Lavezzi (Javier Saviola fra 46.), Diego Milito (Fernando Gago fra 79.).

Ubenyttede reserver: Sergio Romero – Fabricio Coloccini, Cristian Ledesma.

Norge har aldri tapt for Brasil eller Argentina, og Åge Hareide kan nå skryte av å ha slått argentinerne både som spiller og trener - etter å ha møtt dem en gang i hver rolle.

Onsdag var Carew bedre enn Lionel Messi. Han førte an i et norsk lag som var langt mer tent på oppgaven enn sine søramerikanske gjester, og som tok en fullt fortjent seier selv om Argentina avsluttet sterkt.

Norge slet inntil nylig med et hjemmebanekompleks, men går til høstens EM-innspurt med tre strake Ullevaal-seirer og 10-1 i målscore. Argentina er nummer to på FIFA-rankingen, men var nest best mot et norsk lag som kan regne med å avansere fra sin 35.-plass på ryggen av onsdagens prestasjon.

Carew er brennhet foran EM-høsten og er oppe i 19 landslagsmål etter fire fulltreffere på sine to siste kamper i landslagsdrakt. Sammen med John Arne Riise ga han Norge en drømmeåpning på kampen.Etter snaut ti minutter jobbet Carew seg til et hjørnespark. Martin Andresen trillet det skrått utover til Riise, som ikke fikk rom til et venstrebeinsskudd. Han tok seg forbi en argentiner og ble i fullt firsprang mot dødlinja felt av Liverpool-kompis Javier Mascherano.

Keeper Oscar Ustari hadde hendene på straffen, men John Carews skudd var for hardt til at han greide å holde ballen ute.

Stoppet Argentina

Argentinas stjerner trillet ballen i mange trekk og viste lekre tekniske detaljer, men det var ingen framdrift i spillet deres. Det skal Norges spillere ha mye av æren for. De presset lavt, men aggressivt og drepte rommene Argentina kunne ha utnyttet. Gjestene måtte vente en halvtime på sin første sjanse, og de eneste mulighetene deres i første omgang kom da Diego Milito nikket innlegg fra høyreback Javier Zanetti over mål.

Norge kontret med tyngde når anledningen bød seg, selv om det oftest ble for langt fram når ballen ble erobret. Daniel Braaten, Martin Andresen, Bjørn Helge Riise og John Carew hadde alle muligheter til å øke ledelsen etter til dels pent norsk angrepsspill.

Mot slutten av første omgang holdt Carew på å gjøre det helt store etter å ha mottatt en hårreisende tversoverpasning fra Gabriel Milito. Nordmannen tråklet seg forbi fire argentinere, men skuddet ble blokkert i siste øyeblikk.

Carew igjen

Rune Jarstein erstattet som avtalt Håkon Opdal ved pause, og debutanten presenterte seg nesten umiddelbart da Argentinas innbytter Federico Insua i det 54. minutt hadde utligningen på foten etter et nytt Zanetti-raid. Skuddet var velplassert, men Jarstein kastet seg og slo til corner.

Fire minutter senere viste Carew igjen hva han duger til. John Arne Riise tok frispark fra høyrekanten, og inne foran mål vant Aston Villa-spissen i lufta mot to argentinere. Nikken falt ned i mål bak en Ustari som var håpløst på halvdistanse.

Argentina hadde noen store sjanser før Maximilian Rodriguez reduserte da han fikk stå alene på Insuas frispark i det 84. minutt - noen sekunder etter at Carew var byttet ut til stående applaus.

Gjestene våknet for sent. Norge gir sjelden fra seg en ledelse på Ullevaal, og det var Norge som hadde kampens to siste store sjanser. Så kunne spillerne motta publikums hyllest etter en prestasjon som vil bli husket. (©NTB)

Personvernpolicy