Aabrekk tror på avansement

Aabrekk tror på avansement
Aabrekk tror på avansement

Med ti mann utlignet Vålerenga til 1-1 borte mot Ekranas. Det gir et godt utgangspunkt foran returkampen på Ullevaal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Daniel Fredheim Holm og resten av Vålerenga møtte Ekranas i kvalifisering til UEFA-cupen på Aukstaitija Stadium i Panevezys, Litauen torsdag kveld. Foto: Darius / SCANPIX

Med ti mann utlignet Vålerenga til 1-1 borte mot Ekranas. Det gir et godt utgangspunkt foran returkampen på Ullevaal. VIF nærmer seg UEFA-cupen.

Vålerenga spilte 1-1 mot Ekranas i UEFA-cupkvalifiseringen torsdag og fikk med seg et viktig bortemål til returkampen om 14 dager.Freddy dos Santos' utligning til 1-1 etter 77 minutter kan bli gull verdt for Harald Aabrekks mannskap. Vålerenga måtte avslutte kampen med ti mann etter at Dan Thomassen fikk rødt kort like før pause.

- Slik kampen utartet seg er jeg godt fornøyd. Vi får et viktig bortemål og spillerne opptrådte veldig profesjonelt utover i 2. omgang, sa Vålerenga-trener Harald Aabrekk til NTB.

Bør vinne hjemme

- Ekranas er et lag vi bør og skal slå hjemme. Det er kontringssterkt, men det bør vi klare å demme opp for. Nå var det varmt her og veldig tørr bane så derfor «lugget» ballen og skapte litt problemer, sa Aabrekk.
Vålerenga startet friskest i heten på den litauiske landsbygda. Ekranas ligger ca. to timers kjøretur fra hovedstaden Vilnius. Hjemmelaget var giftige på overganger, men var aldri farlige foran Arason før helt mot slutten av omgangen da Vålerenga-spillerne ødela for seg selv.Det uvanlig sterke heten tappet spillerne for krefter etter hvert og dommeren valgte å stoppe kampen midtveis i omgangen for at spillerne skulle få drikke.

Gode innhopp

Hett for seg gikk det mot slutten av omgangen da en Ekranas-spiller utnyttet en feilpasning fra Jørgen Horn. Alene igjennom måtte Thomassen felle ham som bakerste stopper. Det endte med rødt kort og straffe imot. Straffen ble satt sikkert i mål.

Glenn Roberts kom inn for Daniel Fredheim Holm kvarteret før slutt og takket for tilliten med å servere pasningen som dos Santos stupheadet i mål.

- Vi gjorde tre gode innhopp. Både Jørgen Jalland og Thomas Holm har god rutine fra klubber i Europa og det kom godt med. Dessuten hadde Roberts er friskt innhopp, slo Vålerenga-treneren fast. Roberts og dos Santos ble begge utsatt for rasismehets.

- De sang et eller annet på sitt eget språk. Så kom det en setning: «Shoot that fucking nigger». Men det går greit for min del. Det er viktig at laget støtter meg. De sier bare at jeg skal drite i det. Det kommer sikkert til å skje igjen, sier Glenn Roberts til VG Nett.(©NTB)

Personvernpolicy