Apple på gli i Beatles-konflikt

Apple på gli i Beatles-konflikt
Apple på gli i Beatles-konflikt

John Lennons musikk er for første gang tilgjengelig for nedlasting i nettbutikken til iTunes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken til at musikken hans ikke har vært å finne i utvalget tidligere er navnekonflikten mellom datagiganten Apple Computer og Lennons plateselskap Apple Inc.

I alt ble 16 av Lennons album gjort tilgjengelig for nedlasting i går, deriblant «Mind Games», «Imagine» og «John Lennon/Plastic Ono Band». Utvalget er hentet fra perioden han ga ut materialet sitt gjennom Capitol Records, en underavdeling til den britiske EMI-gruppen.

Den avdøde Beatles-legendens soloutgivelser har i lang tid vært tilgjengelig for nedlasting gjennom andre musikknettbutikker, men altså aldri hos markedslederen iTunes på grunn av konflikten mellom de to Apple-selskapene.

Eksklusive spor
Som en ekstra kuriositet tilbyr iTunes sine kunder to eksklusive låter fra albumene «Lennon Legend» og «Acoustic», mens video-spor vil følge med som bonusmateriale ved kjøp av enkelte album i en begrenset periode.

Lennon-katalogen som iTunes nå har lagt ut for nedlasting kommer i to varianter, hvor den ene er litt dyrere, men da uten kopisperre.

- John ville ha likt at musikken hans nå er tilgjengelig i et format som er tilpasset en ny generasjon lyttere, sier enken Yoko Ono i en pressemelding sendt ut av Apple.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy