Betaler innbyggerne for å slanke seg

Betaler innbyggerne for å slanke seg
Betaler innbyggerne for å slanke seg

En italiensk by vil betale overvektige innbyggere som velger å gå ned i vekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Får penger for å slanke seg
Ordføreren i den italienske byen Varallo lover penger til de av byens innbyggere som velger å slanke seg. Foto: Varallo / Wikipedia.

Overvektige innbyggere i den italienske byen Varallo kan forvente å tjene fett i tiden som kommer. Orføreren i den nord-italienske byen vil nemlig gi 50 euro til hver mann som klarer å slanke seg fire kilo og til hver kvinne som går ned tre kilo på en måned.

Klarer de i tillegg å holde vekten nede i fem måneder, venter det 200 euro ekstra, forteller ordfører Gianluca Buonanno, ifølge nettstedet stuff.

– Mange folk forteller at de trenger å slanke seg, men at det er for vanskelig. Derfor tenkte jeg at vi kunne forsøke oss på en gruppediett, forteller Buonanno, som ifølge meldingene selv skal veie seks kilo over normalen.

Den italienske byen Varallo har 7500 innbyggere og startet kampen mot overvekt sist fredag. Ifølge ordføreren har flere meldt seg på til slankeutfordringen allerede.

Rundt 35 prosent av Italias befolkning lider av overvekt, ifølge tall fra EU. Overvekten skyldes i stor grad at det tradisjonelle sunne kostholdet har måttet vike plass for mer usunn mat, rikt på fett, sukker og salt.

Personvernpolicy