RBK-fans avskriver gullet

RBK-fans avskriver gullet
RBK-fans avskriver gullet

- Nei nå har vi ikke sjans lenger, sier Bjørn Lyngen i Kjernen til ABC Nyheter. Nå håper trønderne gullet havner i Bærum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lukter gull i Bergen?

Brann holdt unna og slo Rosenborg i kveldens viktig Tippeliga-oppgjør. Nå har all tro på edelt metall forsvunnet hos de mest ihuga RBK-supporterne.

Foto: Scanpix

Brann – Rosenborg 3-2 (2-0)

17.580 tilskuere

Mål: 1-0 Robbie Winters (18), 2-0 Winters (45), 3-0 Eirik Bakke (69), 3-1 Abdou Traoré (73), 3-2 Vidar Riseth (86).

Dommer: Roy Helge Olsen, Fløy.

Gult kort: Mikael Dorsin, Miika Koppinen, Abdou Traoré, Rosenborg.

Lagene:

Brann (4-4-2): Håkon Opdal – Cato Guntveit, Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Erlend Hanstveit – Jan Gunnar Solli (Hassan El Fakiri fra 88.), Martin Andresen, Eirik Bakke (Tijan Jaiteh fra 74.), Petter Vaagan Moen – Thorstein Helstad (Armann Björnsson fra 54.), Robbie Winters.

Rosenborg (4-3-3): Lars Hirschfeld – Roar Strand (Fredrik Stoor fra 46.), Miika Koppinen, Christer Basma (Bjørn Tore Kvarme fra 90.), Mikael Dorsin – Marek Sapara, Vidar Riseth, Alexander Tettey – Steffen Iversen (Per Ciljan Skjelbred fra 73.), Yssouf Koné, Abdou Traoré.

- At det skal være så «gæli» at vi ikke våkner før det er gått 70. minutter er irriterende. Nå kan vi bare glemme alt som heter gull og glitter i Trondheim. Jeg hadde et reelt håp etter de foregående kampene, men når vi faller tilbake til gamle synder, ja da kan vi ikke vente oss annet, sier Bjørn Lyngen i Rosenborgs supportergruppe, Kjernen, til ABC Nyheter rett etter kampslutt.

IKKE Lillestrøm

Supportersjefen fikk selv ikke vært tilstede i Bergen på grunn av et bryllup. Akkurat det er han ikke så veldig lei seg for nå.

- TV2 omberammer kamper etter at folk legger planer, da kan det ofte skjære seg med lørdagskamper, men for all del, på en dag som dette er det jo greit.

Når gullet i kveld glapp for «Troillungan», håper Lyngen at Stabæk eller Brann gjør opp om seieren.

- Det er sørgelig når en supporter må svare på spørsmål om hvilke andre lag han håper vinner, men la det være sagt - Lillestrøm må IKKE vinne. Om jeg skal sette opp en ønskeliste for hvordan topp tre ser ut etter sesongen må det bli Stabæk, foran Brann og med Viking på tredjeplass. Fordelen hvis Brann vinner er at da lander ikke ikke før i 2015. Da får vi det forholdsvis enkelt med å komme tilbake.

Høstens gulrot

Rosenborg har gode muligheter til å kvalifisere seg for sesongens Champions League. Kun finske Tampere United står i veien for trønderne. det tror Lyngen kan være redningen i år.

- Ja, det er noe med Rosenborg og Champions League. Det er akkurat som om det ligger en ekstra motivasjon i de kampene. Det er godt å vite at vårt toppnivå er veldig høyt og vi får nå bare håpe at laget klarer å gjøre en god figur i kampene mot Tampere. Det er en fin gulrot for klubben ha nå som serien gikk fløyten. Jeg ser ikke bort fra at det kan bli noen hyggelige studer på Lerkedal senere i høst.

Winters og Helstad

Brann-trener Mons Ivar Mjelde hadde vraket Tijan Jaiteh til fordel for Eirik Bakke, for å demme opp for duellsterke Vidar Riseth og Rosenborgs midtbane.

Trønderne kom til Bergen med stigende selvtillit etter tre seirer på rad, med håp om å knappe ytterligere inn på bergensernes forsprang i toppen.

Robbie Winters markerte seg tidlig sammen med spissmakker Thorstein Helstad, og etter drøye kvarteret var duoen igjen på farten.

Helstad lurte gjestene sin offsidefelle og ble spilt nydelig gjennom på venstresiden av Martin Andresen. Ved motsatt stolpe ventet Winters, som hadde en enkel jobb med å bredside hedmarkingens presise innlegg i mål.

Minuttet før pause var det duket for nytt Helstad/Winters-show. Toppscoreren i eliteserien stjal ballen fra Miika Koppinen på høyresiden, og foran mål ventet nok en gang skotten, som kunne bokføre årets femte seriemål.

Gjestene hadde ikke gitt opp, og øynet sjansen til poeng da Helstad måtte forlate banen med skade like etter pause. Eirik Bakke ville det imidlertid annerledes, og mange trodde sogningen hadde punktert kampen da han fikk kranglet inn 3-0 etter corner fra Petter Vaagan Moen midtveis i 2. omgang.

RBK presset

Trønderne sendte alle mann i angrep mot slutten, og Abdou Traoré ga gjestene nytt håp med sin redusering drøye kvarteret før slutt. Da Vidar Riseth satte pannebrasken til på en corner fra Marek Sapara fire minutter før slutt, ble det noen nervepirrende sluttminutter for hjemmepublikum. Nærmere enn en Mikael Dorsin-heading like utenfor kom ikke trønderne.

Rosenborg må dermed se Brann ti poeng foran seg på tabellen, som kan bli svært vanskelig å hente inn i løpet av høsten. Bergenserne har startet høstsesongen med tre seirer på fire kamper, og har skaffet seg overtaket i gullkampen.

Personvernpolicy