– Den globale oppvarmingen øker etter 2009

Den globale oppvarmingen kommer til å ta seg opp etter 2009, mener britiske klimaforskere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klimaeksperter har lenge diskutert den globale oppvarmingstendensen i løpet av det 21. århundret, men britiske forskere ved det meteorologiske instituttet Met Office har nå laget en datamodell som viser mer spesifikke virkninger av den globale oppvarmingen fram til 2015.

De neste tre til fire årene vil ikke være preget av vesentlig oppvarming, mener forskerne. Den store varmeforskjellen kommer etter 2009.

- Det er spesielt interessant å se på det kommende tiåret, som er svært viktig med tanke på forbedringer i infrastrukturen, forsikringsbransjen, energipolitikken og industriutviklingen, skriver Douglas Smith og andre britiske forskere i tidsskriftet Science. (©NTB)

Forsidefoto: Scanpix

Personvernpolicy