Nok en Astana-rytter dopingtatt

Enda en Astana-rytter er dopingtatt. Andrej Kasjetsjkin er avslørt for bloddoping, opplyste laget onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den største skandalen i årets Tour de France var det lagkamerat Alexandre Vinokourov som sto for. Favoritten testet positivt for bloddoping midtveis i rittet da han hadde kommet tilbake i toppform etter en laber start.

1. august testet også Kasjetsjkin positivt for bloddoping. Det var under et opphold i tyrkiske Belek at dopingjegerne kom på uanmeldt besøk. De dro med en positiv prøve i bagasjen.

- Selv om Astana bruker mye krefter på å gjenbygge oss så kommer nyheten om Kasjetsjkins doping til å skade lagets troverdighet ytterligere, sier laget i en uttalelse.

I tillegg til de to kasakhstanske stjernene er også andre Astana-ryttere dopingtatt i år. Tyske Matthias Kessler og italienske Eddy Mazzoleni har også havnet i dopingjegernes nett.

Kasjetsjkin ble nummer tre sammenlagt i Dauphiné Libéré og tok fjerdeplass på den 13. etappen i Tour de France. Han var nummer åtte sammenlagt da Astana trakk laget etter Vinokourovs dopingavsløring.

Onsdag ble Kasjetsjkin suspendert av det sveitsisk-kasakhstanske laget med umiddelbar virkning.

- Dette harde slaget vil bare øke viljen til å gjenoppbygge Astana. Vi skal sørge for en ren sport, sier laget.

Etter at Vinokourov ble tatt for doping satte laget alle aktiviteter på vent i en måned. Dermed er det ingen Astana-ryttere med i UCI-protourrittene i august. Laget har også varslet at de vil komme med nye etiske retningslinjer senere i år. (©NTB)

Personvernpolicy