Nok en Astana-rytter dopingtatt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enda en Astana-rytter er dopingtatt. Andrej Kasjetsjkin er avslørt for bloddoping, opplyste laget onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den største skandalen i årets Tour de France var det lagkamerat Alexandre Vinokourov som sto for. Favoritten testet positivt for bloddoping midtveis i rittet da han hadde kommet tilbake i toppform etter en laber start.

1. august testet også Kasjetsjkin positivt for bloddoping. Det var under et opphold i tyrkiske Belek at dopingjegerne kom på uanmeldt besøk. De dro med en positiv prøve i bagasjen.

- Selv om Astana bruker mye krefter på å gjenbygge oss så kommer nyheten om Kasjetsjkins doping til å skade lagets troverdighet ytterligere, sier laget i en uttalelse.

I tillegg til de to kasakhstanske stjernene er også andre Astana-ryttere dopingtatt i år. Tyske Matthias Kessler og italienske Eddy Mazzoleni har også havnet i dopingjegernes nett.

Kasjetsjkin ble nummer tre sammenlagt i Dauphiné Libéré og tok fjerdeplass på den 13. etappen i Tour de France. Han var nummer åtte sammenlagt da Astana trakk laget etter Vinokourovs dopingavsløring.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag ble Kasjetsjkin suspendert av det sveitsisk-kasakhstanske laget med umiddelbar virkning.

- Dette harde slaget vil bare øke viljen til å gjenoppbygge Astana. Vi skal sørge for en ren sport, sier laget.

Etter at Vinokourov ble tatt for doping satte laget alle aktiviteter på vent i en måned. Dermed er det ingen Astana-ryttere med i UCI-protourrittene i august. Laget har også varslet at de vil komme med nye etiske retningslinjer senere i år. (©NTB)