Bruker mer tid på nett enn på TV

For første gang bruker unge i alderen 16-24 år flere minutter i døgnet på nettet enn foran TV-en.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en ny måling utført av meningsmålingselskapet Synovate MMI.

- Mediebruken blant barn og ungdom i alderen 8-15 år og i gruppen 16-24 år er i kraftig endring. TV stagnerer i forhold til eksplosjonen på nettet, som også er blitt stedet for sosial samling. Denne trenden er langsiktig. Vi har enkelte data som strekker seg helt tilbake til 1985 på dette området. En regntung sommer forandrer ikke på det, sier direktør Bjørn Kvernberg i Synovate MMI til Aftenposten.

Total medietid blant 16-24-åringene har økt med 17 minutter fra 2000 til 2007, men TV-tittingen i denne aldersgruppen har gått ned fra to timer og 25 minutter daglig i 2000 til en time og 59 minutter i år.

Nettbruken er mer enn doblet i samme periode - fra et gjennomsnitt på 55 minutter daglig i 2000 til to timer og 16 minutter i dag. (©NTB)

Personvernpolicy