Hjemmedebutant Gashi ny helt i Fredrikstad

Ardian Gashi brukte en snau halvtime på å bli Fredrikstads nye publikumshelt.

Gashis scoring gjorde nemlig at hjemmelaget fikk mer ro i spillet sitt, og i 2. omgang var rødbuksene klart best. Midtbaneterrieren Gashi var høyt og lavt, og har definitivt vært den forsterkningen Fredrikstads trener. Anders Grönhagen håpet.

- Det var fantastisk stemning i dag, og det var en enorm vilje til å ta tre poeng. Det var utrolig godt å se ballen gå inn etter den tidlige kalddusjen vi fikk, sa banens beste spiller, Ardian Gashi.

Det var allikevel gjestene fra Aalesund som åpnet kampen best. Allerede etter tre minutter utnyttet Diego Silva en forsvarsfeil hos hjemmelaget og satte inn 0-1. De første 20 minuttene slet Fredrikstads til vanlig solide forsvar med Aalesunds angripere, og Lasse Olsen burde økt ledelsen etter ti minutter. Headingen fra kort hold gikk like utenfor.
Aalesunds solide førstekeeper Adin Brown sto over dagens kamp med sykdom, men erstatter Andreas Lie viste til de grader hvorfor han er keeper på Norges U21-. landslag. Lie vartet opp med meget godt keeperspill og stoppet gode frisparkforsøk fra Kasey Wehrman og Ardian
Gashi i første omgang. Scoringen til Gashi etter 26 minutter var Lie sjanseløs på.

Etter pause dominerte hjemmelaget fra start, og hadde to kjempesjanser til å gå opp i ledelsen før kaptein John Anders Bjørkøy viste vei. Etter 58 minutter banket han Raymond Kvisviks presise overlegg i mål bak en sjanseløs Aalesund-keeper.

- Som vanlig var det ferdigscoret når Raymond er pasningslegger, kommenterte Bjørkøy etter kampen. Per Joar Hansen prøvde å få fart på sitt mannskap med tre bytter, men Aalesund maktet ikke å skape noen farligheter. (©NTB )

(Foto: Thomas Andersen / SCANPIX )