Målfest i eliteserien

Målfest i eliteserien
Målfest i eliteserien

Også i lørdagens 15. runde av eliteserien for kvinner ble det scoret i bøtter og spann. 25 mål på 6 kamper er fasiten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
I kampen mellom Amazon Grimstad og Asker scoret landslagsspiller Ragnhild Gulbrandsen også fire mål. Asker vant til slutt kampen 5-0. Gulbrandsen, midten, var fornøyd med resultatet. Bildet fra kampen mellom Asker og Røa 1. august. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Det blir nesten fem mål i snitt per kamp. I siste serierunde før ferien ble det scoret hele 41 mål, eller nesten sju i snitt per kamp. Til nå i serien er det blitt scoret 343 mål på 90 kamper, nesten fire mål per kamp.

Daglig leder i kvinnenes serieforening, Tone Angeltveit, tror grunnen til at det scores så mye er at serien er utvidet til tolv lag.

- Det er ikke overraskende at det kommer mange mål. Vi forventet å få en ujevn serie etter utvidelsen. Det tar tid å få opp tolv like gode lag, men vi håper det skal jevne seg ut etter et år eller to, forteller hun til NTB.

Hun mener det er bra for serien at det kommer mange mål, men at det hadde vært bedre om kampene ble jevne.

- En kamp som ender 3-2 er mye mer spennende, og der er det jo også fem mål. For oss som ser på dette nøytralt er det mye mer spennende enn en 5-0 kamp, sier hun.

To firemålsscorere

I lørdagens runde ble det to firemålsscorere. Line Smørsgård scoret fire ganger da Klepp knuste Sandviken 9-0 på bortebane. Også i forrige serierunde ble det stortap for Sandviken. De tapte da med samme sifre for Røa.

I kampen mellom Amazon Grimstad og Asker scoret landslagsspiller Ragnhild Gulbrandsen også fire mål. Asker vant til slutt kampen 5-0.

- Det er jo veldig gøy å score fire mål og vinne med fem. Nå er vi avhengige av at lagene foran går på noen smeller, sier Guldbransen til NTB.

Asker ligger fire poeng bak Kolbotn og Røa, men Guldbransen tror det kan være mulig å ta innpå.

- Hvis vi spiller som vi spiller nå, kan vi ta innpå fram mot VM-pausen, sier hun.

Hun sier også at det er et urotegn at de fire beste lagene nærmest kan ta inn tre poeng på forhånd før kampene.

- Men det er mange resultater som har vært overraskende. Det er flere lag som på gode dager kan ta poeng mot bedre lag, sier hun.

Jevnt i toppen, klart i bunnen

Kolbotn leder serien etter 15 kamper med samme poengsum som Røa. Fire poeng etter kommer Asker på tredjeplass. Deretter er det ni poeng ned til Trondheims-Ørn på sjuendeplass.

I bunnen ligger Sandviken og Grand Bodø nederst med henholdsvis seks og åtte poeng.

- I toppen er det rekordjevnt, men i bunnen ser det meste ut til å være avgjort alt. Man trenger ikke å være rakettforsker for å se at det ikke er jevne lag i serien, sier Angeltveit.

I de andre kampene som ble spilt lørdag vant Kolbotn 3-2 over Fløya, Team Strømmen vant 2-0 over Grand Bodø, Trondheims-Ørn reddet 1-0 borte mot Kattem, mens Røa slo Arna-Bjørnar 2-1. (©NTB)

Personvernpolicy