Gründere mest lykkelige – bønder minst

Gründere mest lykkelige – bønder minst
Gründere mest lykkelige – bønder minst

Gründere med ansatte i bedriften sin er lykkeligere enn folk flest, mens bøndene er mest ulykkelige, viser undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Sauer på Nordre Lindeberg gård i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .

Selvstendig næringsdrivende gründere med ansatte i bedriften sin er lykkeligere enn folk flest. Bøndene er mest ulykkelige, viser ny undersøkelse.

Selvstendige gründere med ansatte i bedriften sin er både lykkeligst og mest produktive. Selvstendig næringsdrivende bønder, derimot, er triste og minst produktive, er konklusjonen i en finsk undersøkelse, skriver Nationen.

Forsker Pål Schøne ved Institutt for samfunnsforskning tror gründerne er gladest fordi de har valgt karrierevei selv.

- De har valgt noe de har lyst til, og er lykkelige med det. De som ikke lykkes, men går konkurs, er sannsynligvis ikke med i undersøkelsen, sier han.

Mens selvstendig næringsdrivende entreprenører med ansatte scoret høyest på alle spørsmål om trivsel og produktivitet, skåret bønder lavest.

Og en av konklusjonene er at bønder trenger bedre sosial og emosjonell støtte.

- Bøndene har kanskje ikke den store individuelle drivkraften. Det er andre inntaksveier til bondeyrket enn til gründervirksomhet. Også har det jo vært mye snakk om at ensomheten er stor blant bøndene, sier forskeren. (©NTB)

Hva tror du er grunnen til at bønder mer mindre lykkelige enn folk flest? Burde man sette opp et statlig hjelpeapparat for sosial og emosjonell støtte til dem? Registrer deg her eller logg på for å kommentere nedenfor.

Personvernpolicy