Rowling: – Det kommer mer om Harry

J.K. Rowling har ikke skrevet sine siste ord om Harry Potter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Det kommer mer om Harry Potter, lover den britiske forfatteren J.K. Rowling, som her viser fram et eksemplar av den sjuende og siste romanen om trollmannslærlingen. Noen åttende roman blir det ikke snakk om, derimot kommer det trolig et slags leksikon om Harry, om hans venner og fiender og om stort og smått på trollmannsskolen Galtvort. (Foto: Alessia Pierdomenico, SCANPIX/REUTERS)

J.K. Rowling har ikke skrevet sine siste ord om Harry Potter. Det kommer mer - i form av et oppslagsverk om de viktigste personene i romanserien, lover den britiske suksessforfatteren.

Den sjuende og siste romanen om den unge trollmannslærlingen, «Harry Potter and the Deathly Hallows», topper i disse dager bestselgerlistene verden over. Rowling har tidligere gjort det helt klart at det ikke blir snakk om noen åttende roman.

Men samtidig har hun holdt døren på gløtt for utgivelser av annet slag. Allerede i 2001 kom det to korte, vittige bøker - eller rettere sagt småhefter - med tilknytning til Harry Potters verden, «Fabeldyr og hvor de er å finne» og «Rumpeldunk gjennom tidene».

Hjalp sultofre

Inntektene fra salget av disse bøkene gikk til organisasjonen Comic Relief som bidrag til arbeidet for sultofre i Etiopia. Styrtrike Rowling kunne selvsagt gitt kontant støtte, men ønsket å bidra med noe annet og mer personlig enn bare å skrive ut en sjekk.

Nå sier hun til det amerikanske mediekonsernet NBCs program Today at det trolig kommer et Harry Potter-leksikon. - Jeg kan vel si at jeg allerede har begynt på et slags oppslagsverk. Råmaterialet ligger jo der, i notatene mine, forteller Rowling.

Leksikonet vil blant annet inneholde bakgrunnshistoriene til personer som spiller biroller i romanene. Den sjuende og siste, «Harry Potter and the Deathly Hallows», kom ut sist lørdag, og den engelskspråklige utgaven gikk rett til topps på salgslistene for eksempel i en litterær stormakt som Tyskland.

Tommy Ding

- Jeg har tidligere sagt at for eksempel Tommy Ding har en mye mer interessant livshistorie enn romanene røper, forteller Rowling til Today.

Og hun utelukker heller ikke at det kan komme bruddstykker av elevnotater fra forelesninger om forsvar mot svartekunster som Harry selv holder som gjestelærer på trollmannsskolen Galtvort.

Hun innrømmer at hun felte tårer etter at hun hadde satt siste punktum for endelige manuskript til «Deathly Hallows».
- Det kom en følelsesmessig eksplosjon, jeg gråt og gråt og gråt, sier J.K. Rowling.

Nå skal hun først og fremst hvile ut, og det kan gå en god stund før hun setter seg til for å skrive leksikon. Den tidligere alenemoren, som har diktet seg ut av dyp fattigdom og fram til en plass blant verdens rikeste kvinner, har saktens råd til å unne seg en ferie. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus