Regjeringen uttrykker sin medfølelse

Statsministeren og forsvarsministeren uttrykker sin medfølelse etter at en norsk soldat ble drept i Afghanistan mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at vi har mistet en av våre soldater i Afghanistan. Vi vil uttrykke vår dype medfølelse med avdødes familie og kollegaer, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Soldaten omkom i en skuddveksling like før klokken 9 norsk tid mandag.

- De norske spesialstyrkene gjør en formidabel innsats for å sikre stabilitet i Afghanistan og øke sikkerheten for hele det internasjonale samfunnet. Vi har hele tiden visst at dette oppdraget var farlig, men tapet gjør likevel et dypt inntrykk, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

I en pressemelding skriver Forsvarsdepartementet at trefningen skjedde i Lowgar-provinsen i det sentrale Afghanistan på grensen mot Kabul provins, innenfor den norske styrkens operasjonsområde. Elitesoldatens pårørende er varslet. (©NTB)

Personvernpolicy