Meny

Hvem har lengst ferie?

Hvem har lengst ferie?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjett hvilket land som har lengst sommerferie?

Trenger ikke lengre ferie
Adrian Meland Eid ( 6 år) synes sommerferien er akkurat passe lang og gleder seg til å begynne på Grünerløkka skole i bakgrunnen. ( Foto: Nora Thorp Bjørnstad)

Tallene er hentet fra Organisation for Economic Co-Operation and development (OECD). ( Kilde: BBC)Tallene er hentet fra Organisation for Economic Co-Operation and development (OECD). ( Kilde: BBC)

Våre naboer, finnene, er blant de i Europa med lengst sommerferie. Der kastet barna skolesekken allerede i begynnelsen av juni, og har hele 11 uker ferie. Enda mer tid til sommerlig lek i sol, har unger i Italia og Portugal, og i Bulgaria har skoleelever så mye som fire måneder ferie!

- Jeg synes det er fint at vi ikke har så lang ferie som de andre, sier Adrian ( 6 år), som skal begynne på Grünerløkka skole om en måned.

- Hvis vi er på skolen flere dager, får vi også flere friminutt, og det liker jeg, kommer det kjapt fra seks-åringen.

I England, Tyskland og Liechtenstein har elever bare seks uker fri fra skolen. Dette betyr at barna der fortsatt må slite på skolebenken, mens nesten samtlige klasserom rundt om i Europa står tomme. I Norge fastsetter hver enkelt kommune nøyaktig hvor lang ferien skal være, men jevnt over ligger det på rundt åtte uker.

Det er lite som tyder på en sammenheng mellom flere uker i klasserommet og økt læring for ungene. Tross lange ferier, er blant annet Finland kjent for sitt vellykkede utdanningsystem.

( Forsidefoto: Nora Thorp Bjørnstad)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus