Meny

550 sparket etter brann

550 sparket etter brann

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet var ikke ferdig med å slukke fabrikkbrannen før alle de 550 arbeiderne ble sparket. 
Gårsdagens brann på slakteriet til Danish Crown i Skive i Danmark fikk alvorlige konsekvenser, selv om ingen liv gikk tapt. Allerede før brannen var ferdig slukket hadde ledelsen sparket alle de 500 ansatte ved slakteriet.

Den voldsomme brannen førte til at fabrikken ble totalskadet, og politiet sendte ut varsel om at alle som bor i byen Skive måtte holde seg inne på grunn av mengden med røyk fra brannen.

Som følge av brannens herjinger har alle de 550 ansatte fått sparken. Rutine, sier Danish Crown på sin hjemmeside, skriver Politiken.dk.

Men, selskapet har ikke glemt sine ansatte. På fredag blir det holdt allmøte, sier sjefen for svineproduksjonen til Danish Crown, Jens Haven Christiansen.

- Medarbeiderne er innkalt til fellesmøte fredag morgen klokken 09.00, og vi håper raskest mulig å kunne tilby de fleste midlertidig ansettelse. Enten i Danish Crown andre fabrikker, eller i Skive, sier han.

Selskapet håper at avskjeden til de fleste arbeiderne er midlertidig. I løpet av det kommende døgnet vil Danish Crown kartlegge sitt behov for slaktekapasitet, og vurdere hvor de sparkede kan få helgejobbing eller kveldsjobbing på andre fabrikker.

Selskapet har tidligere brukt samme strategi, med suksess. Da slakteriet i byen Blans gikk opp i flammer for en tid tilbake sparket de 1000 mennesker, men alle fikk da deltidsjobber kort tid etter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus