Meny

Tøffe tak mot OL

Tøffe tak mot OL

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svømmeren Alexander Dale Oen skal delta i tre internasjonale mesterskap før OL i Beijing 9. august neste år.
FOTO:

Det blir tøffe tak for svømmeren Alexander Dal Oen frem mot OL i Beijing neste år.

REUTERS/David Gray

Svømmeren er en av flere norske medaljehåp i de olympiske lekene i den kinesiske hovedstaden neste år. Men for å komme på pallen i en av verdens største idretter må han starte hardtreningen neste måned.I alt skal han ha 200 reisedøgn og delta i tre internasjonale mesterskap.
- Programmet ser tøft ut, men det er det som må gjøres hvis jeg skal nå målene mine i OL, sier 22-åringen til Bergens Tidende.

Men han kommer ikke til å endre stort på opplegget han har kjørt fram til nå.
- Det jeg har gjort fra august i fjor og til nå har vist at jeg gjør de riktige tingene. Det er ingen grunn til å endre et opplegg som fungerer så godt, sier Dale Oen.

Trener Stig Leganger-Hansen utdyper:
- Sesongen blir som vanlig delt inn tre sykluser, og de internasjonale mesterskapene blir viktige for å få bekreftet at vi gjør ting riktig. Vi balanserer allerede på knivseggen når det gjelder treningsmengde, og kan ikke øke den. Det handler mer om små justeringer, sier trener Stig Leganger-Hansen.

Søndag vant Dale Oen kongepokalen for fjerde gang på rad. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus