Åpen for alle - alltid

Beskylder regjeringen for løftebrudd

Beskylder regjeringen for løftebrudd
Beskylder regjeringen for løftebrudd
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF-leder Dagfinn Høybråten mener det er løftebrudd av Kristin Halvorsen (SV) og regjeringen når den nå ønsker å fjerne kontantstøtten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): – Regjeringen lovte å bevare kontantstøtteordningen med Senterpartiet som garantist. Dette er nok et løftebrudd fra regjeringen, sier Kristelig Folkepartis leder, Dagfinn Høybråten, til NRK.

Han reagerer kraftig på at finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen nå tar til orde for å bruke pengene som i dag går til kontantstøtte, på helt andre formål.

Tusener til unge mødre
Unge mødre som ikke har vært i arbeid før fødselen, vil få 7.000 kroner mer i måneden i fødselspenger det første halve året, kvaliteten i barnehagene skal løftes og fedre sikres opptjeningsrettigheter til fødselspermisjon. I hvert fall hvis SV får det som partiet vil og kontantstøtten avvikles.

I dag må en ung mor som ikke har jobbet før hun får barn, nøye seg med et engangsbeløp på 33.584 kroner etter fødselen. Kvinner som er i arbeid fram til de føder, kan få opp til 377.352 kroner gjennom permisjonstiden.

– Kontantstøtten er betaling for ikke å ha barn i barnehage. Det betyr at mange barn som vil ha god nytte av barnehageplass, ikke får det, sier Kristin Halvorsen til VG.

Støtte fra Sp
Hun gleder seg over at stortingsrepresentant Ola Borten Moe fra Senterpartiet denne uken tok til orde for å fjerne kontantstøtten. Sp har vært regnet som garantisten for kontantstøtten så lenge partiet sitter i den rødgrønn regjeringen.

– Hun tenker ikke ulikt meg. Det er rom for å gjøre mye annet hvis man fjerner kontantstøtten, sier Borten Moe til NRK.

KrF-lederen er forbannet over at Sp trekker den angivelige garantien for bevaring kontantstøtten.

– Dette er et velkjent triks. Man prøver å sette gode formål opp mot hverandre, sier Høybråten. (©NTB)