Meny

Frp-politiker vil ha tilbake «den gode gamle kjerringa»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere norske menn burde velge en asiatisk kone, fordi norske kvinner er selvopptatte og oppfører seg som menn, mener Frp-politiker Per Bjørnar Rødde (38).

Hitra (NTB): Selv er han gift med Dias (38) fra Indonesia. Til høsten kan Rødde komme inn i kommunestyret i Hitra, der Frp er største parti og kan få ordføreren.

I et langt og omfattende angrep på norske kvinner hevder Rødde blant annet:

- Selvopptatte karrierekvinner gjør Norge til et kaldt land av frossenpizza og overvektige unger med dårlig nettverk. Likestillingen er gått så langt at vi snart ender som intetkjønn. Mødre er best egnet til å oppdra barn fra naturens side.

Uttalelsene i VG kommer han med etter nyheten om at internasjonale forskere foreslår lavere skatt for kvinner for å få flere i arbeid. Men Frp-politikeren vil ha kvinnene ved kjøkkenbenken. Husmoren er nedvurdert, mener han, og sier:

- Norske kvinner drikker mer, slåss mer, er uhøflige i trafikken og sjekker opp folk på byen. De tar etter uvanene våre. De oppfører seg som menn og har samme interesser som menn. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus