Nadal slet seg til seier

Nadal slet seg til seier
Nadal slet seg til seier

Etter å ha tapt de to første settene mot Mikhail Jouzjnij fra Russland, klinte Rafael Nadal til og sikret kvartfinaleplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Foto på front og til venstre:

REUTERS/Alessia Pierdomenico (BRITAIN)

Torsdag vant spanjolen 4-6, 3-6, 6-1, 6-2, 6-2 over Mikhail Jouzjnij.

Men Rafael Nadal gjorde det ikke lett for seg selv og måtte ut i fem sett før han til slutt beseiret russeren. Jouzjnij, seedet som nummer 14, åpnet klart best og vant de to første settene. En vond rygg hindret ham i å fortsette det gode spillet, og Nadal kunne enkelt innkassere seieren i de neste tre.

Spanjolen har tidligere klaget over at arrangørene av årets Wimbledon-turnering i England ikke tok i bruk den hellige hviledagen i turneringen. På grunn av store mengder regn varte Rafael Nadals 3.-rundekamp mot svenske Robin Söderling i hele tre dager. Men nå er han på god vei mot å gjenta fjorårets finaleplass i Wimbledon.

Møter Berdych

I kvartfinalen fredag møter Nadal Thomas Berdych som slo ut svenske Jonas Björkman ut av turneringen torsdag. Det er 21-åringens beste prestasjon i Wimbledon noensinne. Dermed kan unggutten igjen overraske slik han gjorde det under lekene i Aten da han slo ut Roger Federer.

Berdych, seedet som nummer syv, beseiret i fire sett turneringens eldste spiller. Den rutinerte svenske 35-åringen kjempet seg bra tilbake i tredje sett, men i det fjerde settet var yngstemannen best. Kampen endte 6-4, 6-0, 6-7, 6-0 i favør Berdych.

I oppgjøret mellom kypriotiske Marcos Baghdatis og Nikolay Davydenko vant publikumsyndlingen fra Kypros 7-6, 7-6, 6-3. Dermed er Baghdatis klar for kvartfinalen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus