Kontrollerte eksplosjoner i Storbritannia

Britisk politi har gjennomført kontrollerte eksplosjoner i London og Glasgow.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosiveksperter har utført en kontrollert eksplosjon av en bil som sto parkert ved en moské i Glasgow, sier politiet.

- Politiet vil understreke at ingenting tyder på at det finnes en forbindelse mellom moskeen og de siste dagenes hendelser, sa en talskvinne for Strathclyde-politiet.

Ekspertene ble bedt om å komme til moskeen i Pollokshields, en forstad i Glasgow, natt til tirsdag. Området rundt moskeen ble stengt av, men innbyggerne ble ikke evakuert, sier politiet.

Mandag utførte politiet kontrollerte eksplosjoner ved et sykehus i Glasgow, der en av de pågrepne etter terrorangrepet i byen ble innlagt.

På undergrunnen

Politiet i London har utført en kontrollert eksplosjon av en mistenkelig pakke som ble funnet ved undergrunnsstasjonen Hammersmith.

Hammersmith og en annen nærliggende stasjon ble stengt da eksplosjonen ble utført.

Eksplosjonen ble utført av Metropolitan-politiet i London litt over klokken ni tirsdag morgen. Politiet kunne ikke bekrefte om det var funnet eksplosiver i pakken.

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus