Operastjernen Beverly Sills er død

Operadivaen Beverly Sills, som var den mest populære operasangeren i USA i moderne tid, døde mandag av lungekreft, 78 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AP-Reuters): Sills fikk diagnosen i mai, enda hun aldri hadde røykt, og den ble først kjent offentlig i juni. Hun døde i sitt hjem i New York etter å ha blitt skrevet ut av sykehuset.

Sopranen Sills, som var datter av rumenske og ukrainske jødiske innvandrere ble først kjent på 50-tallet. Hennes berømmelse økte til hun ble den mest folkekjære operasangeren i amerikansk historie.

Hun fikk tilnavnet Bubbles på grunn av sin boblende personlighet og sitt brannrøde hår, og hun opptrådte ofte på populære TV-programmer som «The Tonight Show» og The Muppet Show".

Lenge etter at hun sluttet å synge på 80-tallet, fylte hennes smittende latter USAs stuer mens hun var vertinne for operaprogrammer på TV.

I løpet av sangkarrieren spilte hun inn 18 operaer og ga ut flere album. Debuten hennes var i 1955 i Johann Strauss' Flaggermusen. Hun opptrådte i kjente operahus verden rundt, blant annet i Italia, Tyskland og Storbritannia. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus