Brennende bil mot flyplassen i Glasgow

Brennende bil mot flyplassen i Glasgow
Brennende bil mot flyplassen i Glasgow

To personer er arrestert etter at en brennende bil kjørte inn på flyplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En brennende bil er blitt kjørt inn på flyplassen i Glasgow i Skottland lørdag ettermiddag.

En talskvinne for politiet sier det ikke er kommet meldinger om skadde, og at brannen nå er under kontroll.

To personer ble pågrepet etter sammenstøtet, men det var lørdag kveld uklart hva de er mistenkt for.

Hendelsen har vært preget av forvirring og motstridende opplysninger, og det er ikke klart om det dreier seg om en ulykke eller om det kan være snakk om et angrep rettet mot flyplassen.

Øyenvitner fortalte til den britiske kringkastingen BBC at føreren av en firehjulsdrevet bil forsøkte å kjøre inn i terminalbygningen i høy hastighet, mens flammene sto ut av bilen.

- Det så ut som de hadde bensinbomber med seg, forteller Thomas Conroy, som jobber som vedlikeholdsarbeider på flyplassen. Han sier til BBC at mennene forsøkte å få brannen til å spre seg.

Etter sammenstøtet ble flyplassen i Glasgow evakuert og alle flyginger innstilt.

Øyenvitner forteller at føreren av bilen som traff terminalbygningen, ble lagt i bakken etter å ha gjort motstand mot politiet.

– Det var kaos på flyplassen, forteller James Edgar, som var på lufthavnen for å bestille en feriereise da den ble evakuert.

Drosjesjåføren Ian Crosby forteller at mannen som ble lagt i bakken etter å ha kommet seg ut av den brennende bilen, hadde asiatisk utseende. Crosby sier at for ham så sammenstøtet ut som et forsøk på et terrorangrep.

– Dette var ingen ulykke. Dette var et planlagt angrep på flyplassen i Glagow, forteller Crosby til BBC.

Den firehjulsdrevne bilen, som skal være av merket Land Rover eller Jeep Cherokee, ble kjørt inn i terminalbygningen en dag etter at det ble funnet to bilbomber i sentrum av den britiske hovedstaden London.

Glasgow Airport er den mest trafikkerte flyplassen i Skottland og den sjette mest trafikkerte i Storbritannia, med 8,5 millioner passasjerer årlig.

Siste: NTB melder klokken 20.16 at et sykehus i Skottland hvor en av de mistenkte etter forsøket på brannstifting på flyplassen i Glasgow blir behandlet, er blitt evakuert. Mannen ble behandlet på Royal Alexandra Hospital i byen Paisley, ifølge britiske medier

Personvernpolicy