Frykter Norway Cup-deltakere utsettes for menneskehandel

Et jentelag fra Uganda får ikke visum til Norge for å delta i Norway Cup. Myndighetene i Uganda frykter at jentene skal bli brukt i trafficking.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Tre år på rad har jenter fra barnehjemmet Nsumba i Uganda deltatt i fotballturneringen Norway Cup. Nå spøker det for årets deltakelse. Nylig ble det klart at jentene, som er i 13-14-årsalderen, ikke får visum til Norge.

Årsaken er at ugandiske myndigheter frykter at jentene skal bli ofre for menneskehandel, skriver Bergens Tidende.

I en fersk rapport fra det amerikanske utenriksdepartementet er Uganda pekt ut som et kjerneland for handel med menn, kvinner og barn til slavearbeid og seksuell utnyttelse.

Det er organisasjonen Bring Children from Streets som har fått jentene til Norge tidligere. Prosjektkoordinator Richard Kiwanuka, som flyktet til Norge i 1995, sier at jentene er veldig skuffet.

Det norske Utenriksdepartementet jobber nå med saken gjennom ambassaden i Uganda, og informasjonsrådgiver Mette Andersen i UD sier at hun tror saken kommer til å løse seg. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus