Astronaut i full bleiekrangel

Astronaut i full bleiekrangel
Astronaut i full bleiekrangel

Den tidligere amerikanske astronauten Lisa Nowak nekter bestemt for å ha brukt bleie da hun la ut på sin famøse kjøretur for å bortføre en rival tidligere i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Reuters
Den 44 år gamle astronauten Lisa Nowak ble pågrepet av politiet i Florida i februar. Foto: REUTERS/Scott Audette.

Orlando (NTB-AP): Den utrolige historien om den kvinnelige astronauten fra romferja «Discovery», som forelsket seg i piloten og i sykelig sjalusi bestemte seg for å bortføre en medastronaut, gikk verden rundt tidligere i år.

44 år gamle Nowak ble pågrepet av politiet i Florida i februar, iført parykk og trenchcoat, i ferd med å bortføre medastronauten Colleen Shipman som hun mistenkte hadde et forhold til romferjepiloten William Oefelein.

For å komme til Orlando hadde Nowak kjørt over 1.500 kilometer nonstop i sin egen bil, angivelig iført bleie for på astronautvis å slippe tidkrevende toalettbesøk.

Nowak har siden fått sparken fra den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA, og står nå tiltalt for kidnappingsforsøk, overfall og innbrudd. Gjennom sin advokat forsøker hun nå å avlive historien om bleiebruk.

- Den største løgnen i den absurde historien som fortelles er at min klient kjørte nonstop fra Houston i Texas til Orlando i Florida iført bleie, sier Nowaks forsvarer Donald Lykkebak. (©NTB)

Personvernpolicy