Astronaut i full bleiekrangel

Astronaut i full bleiekrangel
Astronaut i full bleiekrangel

Den tidligere amerikanske astronauten Lisa Nowak nekter bestemt for å ha brukt bleie da hun la ut på sin famøse kjøretur for å bortføre en rival tidligere i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Reuters
Den 44 år gamle astronauten Lisa Nowak ble pågrepet av politiet i Florida i februar. Foto: REUTERS/Scott Audette.

Orlando (NTB-AP): Den utrolige historien om den kvinnelige astronauten fra romferja «Discovery», som forelsket seg i piloten og i sykelig sjalusi bestemte seg for å bortføre en medastronaut, gikk verden rundt tidligere i år.

44 år gamle Nowak ble pågrepet av politiet i Florida i februar, iført parykk og trenchcoat, i ferd med å bortføre medastronauten Colleen Shipman som hun mistenkte hadde et forhold til romferjepiloten William Oefelein.

For å komme til Orlando hadde Nowak kjørt over 1.500 kilometer nonstop i sin egen bil, angivelig iført bleie for på astronautvis å slippe tidkrevende toalettbesøk.

Nowak har siden fått sparken fra den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA, og står nå tiltalt for kidnappingsforsøk, overfall og innbrudd. Gjennom sin advokat forsøker hun nå å avlive historien om bleiebruk.

- Den største løgnen i den absurde historien som fortelles er at min klient kjørte nonstop fra Houston i Texas til Orlando i Florida iført bleie, sier Nowaks forsvarer Donald Lykkebak. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus