Art Brut: «It's A Bit Complicated» (Mute / EMI)

Lørdagskveld og ungdomstid

Art Brut er så bra at jeg er villig til å legge meg ned og bli feit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

La det være sagt med en gang: Jeg skjønner ikke mye av postpunk, eller punk for den saks skyld. Skjønner ikke hvorfor det måtte være nødvendig å «Rip It Up & Start Again», men lover å lese boka på neste fjelltur.

Art Brut spiller musikk inspirert av postpunken. Og jeg liker det bedre enn det aller meste jeg har hørt de siste åra. For postpunkentusiaster må «It's A Bit Complicated» være julekvelden og ny The Fall-skive på en gang, for meg er det bare et helsikes bra album. Tekstene til Eddie Argos er like morsomme nå som for ti lytt siden og riffene sitter bare bedre og bedre. Førstesingelen heter «Direct Hit», i mine ører er nesten hele skiva nettopp dette. Det åpner kompromissløst sterkt med «Pump Up The Volume»:

I'm taking it slowly / I've been reading the signs / I found my hand in a place / Where I can't tell if she minds / Rolling around amongst our clothes on the floor / I can't help it: «Have you heard this song before?»

Refrenget feier all tvil under teppet: I know I shouldn't / Is it so wrong / To break from your kiss / To turn up a pop song?

Lyttelua kunne for en ukes tid siden fortelle at Argos skriver tekster om ungdomsliv og lørdagskveld, voksenliv og søndagsliv. Selvsagt hadde den rett. Og bak rockens svar på Mike Skinner lurer en tilsynelatende uutømmelig kilde av fengende riff av den typen all verdens NME-band er villige å drepe for.

Kanskje vil «It's A Bit Complicated» miste sjarmen over tid, men debuten «Bang Bang Rock & Roll» (2005) får fortsatt en og annen runde i spilleren og lyder fortsatt frisk. Kanskje Art Brut rett og slett er et fordømt bra band?

People in love, lie around and get fat / I didn't want us to end up as that, kan Eddie Argos fortelle i «People In Love». Om dette også gjelder for kjærlighetsforhold til Art Brut, er jeg villig til å ta sjansen.

Karakter: 9 av 10

Personvernpolicy