Enga jakter målmaskin

Enga jakter målmaskin
Enga jakter målmaskin

Vålerenga er Tippeligaens dårligste lag foran mål, og nå er klubben på desperat jakt etter en målscorer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Scoring....Nei, den gikk over

Morten Berre og resten av Vålerenga-spillerne klarer ikke å omsette store muligheter i tellende resultat. Nå innrømmer Jan Erik Aalbu, sportsdirektør i Oslo-klubben, at nye fjes må hentes inn.

Foto: Scanpix

Ingen scorer mindre enn Vålerenga, og det er i ferd med å ødelegge sesongen fullstendig for Petter Myhres gutter. Nå innrømmer klubben at situsasjonen er uholdbar, og at det må handles når overgangsvinduet åpner 1. juli.

- Ja, du trenger vel ikke være ingeniørutdanna for å skjønne at vi må gjøre noe? Åtte mål på 12 kamper er for lite, sier sportsdirektør Jan Erik Aalbu til ABC Nyheter.

Spiss eller midtbane

Savnet av en spiss i Vålerenga har vært tydelig for alle etter at Steffen Iversen dro til Rosenborg etter gullsesongen i 2005. For verken Tore Andre Flo, Rune Lange, Morten Berre, Jan Derek Sørensen eller Daniel Fredheim Holm har maktet å score mål regelmessig, og heller ikke hjemkjøpte Jørgen Jalland bidrar med pluss i målprotokollen fra midtbanen.

Til nå har klubben hevdet at man har spillerne man trenger, men med åtte mål på 12 kamper er situasjonen kritisk, og nå er altså Vålerenga klare til å åpne lommeboka for å prøve og redde sesongen.

- Ja, vi kommer til å gjøre noe i løpet av overgangsvinduet, sier Aalbu og innrømmer at klubben har aktuelle kandidater i kikkerten.

- Vi ser både ute og hjemme, jeg vil ikke si mer enn det.

Men det er vel en spiss?

- Spiss eller midtbane. Det viktigste er at han er en målscorer. Jeg vil ikke si at vi skal ha en spiss nå, for hvis vi ender opp med en midtbanespiller, så begynner maset i avisene med en gang.

Toppscorer med tre mål

Morten Berre er Vålerengas toppscorer denne sesongen, men han har bare scoret tre mål. Rune Lange har scoret to, mens Daniel Fredheim Holm står med en nettkjenning i 2007.

- Vi scorer for lite, men det er ikke sikkert det er spissene sin skyld, sier Aalbu diplomatisk.

Hva mener du med det?

- Kanskje er vi ikke flinke nok til å få ballen fram til de som skal score målene.

- Vålerenga har kjøpt mye spillere de siste årene, hvorfor har man ikke lykkes med å finne en målscorer?

- Jeg vil ikke si så mye om det som har skjedd her før, men vi må skape en stamme i laget. En fast stamme av spillere som kjenner hverandre godt, og som er trygge på hverandre, slår Aalbu fast.

Da sier du jo egentlig en del om det som har skjedd her før?

- Ja, du får legge det du vil i det. Men, vi kommer ikke til å kjøpe og selge masse spillere. Jeg tror vi er nesten i mål – med en målscorer på plass kan vi kjempe i toppen igjen.

Personvernpolicy