Dødstallene fortsetter å øker etter uvær

Dødstallene fortsetter å øker etter uvær
Dødstallene fortsetter å øker etter uvær

Dødstallene etter det voldsomme uværet i Asia fortsetter å stige. I Pakistan har regjeringen satt inn hæren for å få fram nødhjelp til stormrammede i landets største by Karachi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Reuters / Scanpix
I deler av den økonomiske og teknologiske hovedstaden i India, Mumbai, vasset folk mandag i vann til langt over knes.

Langt over 200 mennesker er omkommet i uværet i Pakistan, mens rundt 150 kan ha mistet livet i India, opplyste myndighetene i de to nabolandene mandag. Tusener er drevet på flukt, mens sterk vind og enorme nedbørsmengder har gjort store materielle skader.

- Det er en katastrofe. Vinden var så sterk. Noe slikt har aldri tidligere skjedd i Karachi, sa borgermester Syed Mustafa Kamal til nyhetsbyrået Reuters. Den pakistanske storbyen med 12 millioner innbyggere ble også rammet av omfattende strømbrudd.

Amok

Dette fikk innbyggere i byen til å gå amok søndag, og minst en person ble drept før opptøyene mandag døde ut. Bare i Karachi skal nærmere 230 mennesker ha mistet livet som følge av stormen og styrtregnet de siste dagene.

Flere av disse omkom da de fikk strømstøt fra kabler som var revet av eller ble truffet av skilt som blåste ned.

- Regnet var ikke det verste, vinden var verre. Tak og vegger på mange hus brøt sammen, spesielt i slumområdene, fortalte borgermester Kamal.

- Vi har arrestert åtte personer for vold og ordensforstyrrelse, sa polititalsmannen Maqsood Ahmed i Karachi. Rasende demonstranter satte i helgen fyr på biler, kastet stein mot bygninger og sperret den viktigste hovedveiforbindelsen til og fra byen.

Dødstall

I India har det offisielle dødstallet etter fire uker med monsunregn passert 129, og det virkelige tallet kan ligge rundt 150. I deler av den økonomiske og teknologiske hovedstaden Mumbai vasset folk mandag i vann til langt over knes.

Tusenvis av mennesker har flyktet fra sine hjem etter at regnet skapte fullstendig oversvømmelse i ti landsbyer i Mahboobnagar-distriktet i den sørindiske delstaten Andhra Pradesh. Minst 38 mennesker er omkommet i denne delstaten.

I delstaten Kerala helt sørvest i India er mer enn 700 bolighus helt ødelagt og rundt 9.500 skadd som følge av stormen. Monsunen feier vanligvis inn over Kerala rundt 1. juni, og monsuntiden i India varer som regel fra juni til september. (©NTB)

Personvernpolicy