Kvinner tenker like mye på sex som menn

Kvinner tenker like mye på sex som menn
Kvinner tenker like mye på sex som menn

Kvinner og menn i parforhold tenker like mye på sex, viser en ny studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Amerikanske forskere mener at kvinner og menn i parforhold tenker like mye på sex.

Ungkarer tenker mer på sex enn single kvinner, men i parforhold tenker begge partene like mye på sex. Det kom forskere ved University of Florida kommet fram til i en ny studie.

Resultatene viser at seksuelle stereotyper, som at menn vil «gå for det» og kvinner motstå, ikke lenger stemmer når romantiske følelser kommer inn i bildet, melder Fox News.

De over 300 deltagerne i studien ble bedt om å ta stilling til en rekke utsagn som hadde med sex å gjøre, for eksempel: «Jeg bør drikke alkohol for å få mer ut av mine seksuelle opplevelser» og «Sex får partneren min til å elske meg».

Mens det viste seg at kvinner legger mer vekt på det følelsesmessige aspektet ved sex, fokuserte menn mer på det fysiske.

Menn var mye mer positivet til utsagn som «Jeg bør ha sex med så mange som mulig», mens kvinner gjerne var positivet til å vente lenger med sex, eller til ikke å ha sex før ekteskapet.

Forskerne mener at disse holdningene kan skyldes samfunnets kjønnsroller, som sier at kvinner er forventet å ha mindre sex enn menn.

Men når den rette mannen dukker opp, så lar ikke lenger kvinner seg styre av forventninger fra samfunnet - og de blir mer opptatt av sex.

- Folk i parforhold legger større vekt på sine egne følelser og sin partners følelser, enn de gjør på sosiale forventninger om seksuell oppførsel, sa en av forskerne bak studien, Paul Perrin.

Personvernpolicy