De ti siste afghanerne fengslet

De ti siste av 21 afghanere som har vært anholdt siden politiet natt til torsdag løste opp den ulovlige demonstrasjonen utenfor Stortinget, ble fredag i Oslo tingrett varetektsfengslet i 14 dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtlige ti påkjærte kjennelsen til lagmannsretten. Dermed har nesten alle de 21 fengslede afghanerne påkjært tingrettens avgjørelse.

Torsdag ble elleve afghanere varetektsfengslet i 14 dager. Tingretten påla Politiets utlendingsenhet (PU) innen den tid å få tvangsreturnert de unge afghanerne til hjemlandet.

PU kan neppe påregne forlenget fengsling hvis man ikke finner sikkerheten i Afghanistan god nok til hjemsendelse innen fristen. De samme begrensninger er også lagt på fredagens fengslingskjennelser.

Siden avtalen mellom Utlendingsdirektoratet (UDI), de afghanske myndighetene og FNs høykommissær for flyktninger ble inngått for to år siden, har PU brukt over 25 måneder på å tvangsutsende 150 afghanere som har fått avslag på sin asylsøknad.

I samme periode har 66 personer valgt å returnere frivillig etter at de har fått endelig avslag på sine asylsøknader. (©NTB)

Personvernpolicy