Gossip: «Standing In The Way Of Control» (V2/Bonnier Amigo)

Underholdende sladder

Trioen Gossip leverer på «Standing In The Way Of Control» en minimalistisk blanding av rock, punk, blues og soul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gossip ble dannet i Arkansas i 1999 av vokalist Beth Ditto, gitarist Brace Paine og trommeslager Kathy Mendonca. De flyttet kort tid etter til det nordvestre hjørnet av USA, hvor de fortsatt har base. Mendonca ble erstattet av Hannah Blilie i 2003. «Standing In The Way Of Control» er bandets tredje fullengder og ble sluppet i USA så tidlig som oktober 2005. Velkommen etter Europa.

Bandets musikk kjennetegnes ved en minimalistisk instrumentering og har på flere måter klare likhetstrekk med artister som The Cramps, P.J. Harvey, The White Stripes og Jon Spencer Blues Explosion. Ditto har en meget god stemme og hever denne platen fra det middelmådige og opp på et akseptabelt nivå. Hun og et knippe gode låter.

Gossip låter klart best når de byr opp til dans. Tittelkuttet er organisk disco og konstruert for å fylle dansegulvet. «Listen Up! » og «Yr Mangled Heart» er i samme gata om enn ikke helt i samme divisjon. «Jealous Girls» og «Keeping You Alive» er også gode, fengende rockelåter.

Bandet viser også at de behersker roligere materiale og da særlig på avsluttende «Dark Lines», der Beth leverer en meget sterk vokal innsats. En vokal som ofte minner om nevnte P.J.Harvey. Det er egentlig ingen direkte svake låter på denne platen, men jeg er noe betenkt i forhold til holdbarheten. Det gjelder å kose seg så lenge man kan.

Gossip er på alle måter et sjarmerende bekjentskap. I tillegg til det musikalske brygget kjører de en image som garantert herjer i konsertsammenheng. Beth Ditto ser ut til å være ca 130 cm høy (og bred) og pynter seg som best hun kan. Gir hun max på scenen, med den stemmen, er det dømt til å bli en opplevelse for alle sanser. La oss håpe noen booker dem snarest.

Karakter: 6 av 10

Personvernpolicy