Norske soldater hjem fra Kabul

Norske soldater hjem fra Kabul
Norske soldater hjem fra Kabul

Norske spesialstyrker reiser hjem fra Kabul etter sommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flys hjem
Norske spesialstyrker vender tilbake til Norge på ettersommeren. Foto: Scanpix.

Oslo (NTB): Regjeringen har besluttet at den norske spesialstyrken i Kabul ikke skal bli i Afghanistan utover den innsatsperiode som ble besluttet i februar. Styrken vil dermed vende tilbake til Norge på ettersommeren.

- Det er vanlig at slike spesialstyrker har en innsatsperiode på seks måneder. Det har både denne og tidligere regjeringer forholdt seg til. Det er ikke tvil om at mannskapene har gjort en god jobb i Afghanistan, men styrken har også oppgaver her hjemme, og det er denne balanse vil har måttet ta hensyn til, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) til NTB.

Hun sier at regjeringen har gjennomgått Norges totale styrkebidrag til Afghanistan, og besluttet å øke vår innsats for å trene opp Afghanistans eget forsvar. Dette gjøres ved å styrke Norges bidrag til det flernasjonale opplæringsprogrammet i landet i løpet av 2007. Dette bidrag er i tråd med det ønsket NATO nettopp har kommet med overfor Norge.

Organisasjonens ønske om forlenget innsats fra spesialstyrken er imidlertid avslått under henvisning til den opprinnelige tidsplanen, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen til NTB.

Personvernpolicy