På hengende håret for Enga

Etter bare 20 minutter ledet Mjøndalen 2-0 over Vålerenga.

Nære på for VIF
ubel etter 1-0 til Mjøndalen over Vålerenga ved Vegard Dokken under cupkampen på Nedre Eiker stadion onsdag kveld. Foto Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Oslo (NTB): Alle de 11 eliteserielagene som var i aksjon onsdag tok seg videre i fotball-NM. Men Aalesund og Vålerenga måtte jobbe hardt for det.

Aalesund måtte ha ekstraomganger for å slå Volda 3-1. Vålerenga lå under med to mål mot Mjøndalen etter ti minutter, men halte i land seier med 3-2. Jan Derek Sørensen ble matchvinner.

HamKam var dermed best plasserte lag som røk ut av cupen onsdag. Lederlaget i 1. divisjon måtte se seg slått 2-0 av Bærum.

Eliteserielagene vant til sammen 53-6 over sine motstandere fra lavere divisjoner. Største seier greide Strømsgodset, som vant 9-2 over Stryn i en kamp med fem mål bare de siste ti minuttene.

Målkåte reserver

Tromsø og Viking vant begge 6-0, og TIL-spiller Morten Moldskred ble firemålsscorer selv om han startet kampen på reservebenken.

Han var ikke eneste målhungrige innbytter. Armann Björnsson spilte bare den siste halvtimen da serieleder Brann møtte Øygard på bortebane, men scoret tre ganger. Det signaliserte han da også ivrig med tre fingre i været til Mons Ivar Mjelde på trenerbenken.

Tittelforsvarer Fredrikstad slo naboen Sarpsborg 4-0, men det var spenning i kampen helt til eliteserielaget scoret tre mål det siste drøye kvarteret.

Lillestrøm og Lyn Oslo tok hver sin femmålsseier, mens Stabæk vant med fire mål. Til og med den seierssky tabelljumboen Odd Grenland tok en relativt enkel 3-1-seier mot Arendal.

Ille ute

Vålerenga var ille ute da Vegard Dokken og Adrian Paul scoret for Mjøndalen i kampens første sju minutter, men Daniel Fredheim Holm reduserte på straffe - etter å ha overtatt ansvaret som straffeskytter fra Christian Grindheim. Freddy dos Santos utlignet før pause, og Sørensen ble matchvinner en snau halvtime før slutt.

Aalesunds kamp mot Volda var målløs etter 90 minutter, men en omstridt scoring av Jonathan Parr i første ekstraomgangs første minutt roet AaFK-nervene. Laget økte to ganger før vertene fikk sitt trøstemål. (©NTB)