Ringte ambulanse for å unngå tafikkork

Ringte ambulanse for å unngå tafikkork
Ringte ambulanse for å unngå tafikkork

Ledende italiensk politiker ringte ambulanse for å rekke et tv-intervju.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto:
En ledende italiensk politiker ringte ambulanse for å rekke en tv-debatt. (Foto: Flirkcr.com)

En italiensk senator skrøt på TV av at han hadde sluppet unna trafikkork i Roma, ved å ringe en ambulanse, melder Reuters.

Opposisjonspolitikeren, konservative Gustavo Selva, risikerte å bli forsinket til et tv-intervju lørdag, fordi gatene rundt Senatet i den italienske hovedstaden var sperret av grunnet besøk fra George W. Bush.

For å unngå tafikkork ringte Selva nødnummer 118. Han ba om å bli fraktet til sin hjertespesialist, men oppga adressen til tv-studioet.

- Jeg brukte et gammelt journalistknep for å komme hit, skrøt han så på direktesendt TV.

Alarmsentralen lot seg ikke more av trikset. Lørdag hadde de 600 genuine henvendelser, og omkring 50 ambulanser i beredskap som del av forberedelsene til Bush-besøket. I tillegg hadde de ansvaret for mulige skader under protester mot Bush-besøket.

Helseminister Livia Turco kalte oppførselen skammelig og uansvarlig, og sa at det skulle undersøkes om Selva har gjort noe ulovelig, som kan trekkes fram for retten.

- Dette arrogante stuntet kunne fått tragiske følger hvis en annen person virkelig trengte den ambulansen, sa Turco.

Hendelsen kom få dager etter at senatorer møtte kritikk for å forlange at kantinen i parlamentet skulle begynne å servere iskrem, selv om noen av den italienske hovedstadens beste iskrem-steder finnes parlamentets nabolag.

Personvernpolicy