Badegjester varsles ikke om giftig vann

I sommervarmen har folk strømmet til de mange badestedene i Oslo-området, men på Hovedøya blir ikke badegjestene informert om at vannet kan være giftig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Oslo Havn graver for tiden opp store mengder giftig slam fra sjøbunnen bare få meter unna badende barn og voksne ved Hovedøya midt i Indre Oslofjord. Badeplassene er sperret av, men badegjestene koser seg likevel på svabergene og mange plasker i sjøen like utenfor, uvitende om hva vannet inneholder.

På kommunens plakater står det ingen ting om at gammel gift graves opp, bare at stranden skal utbedres, skriver Dagsavisen. Den svarte sanden som en gravemaskin graver opp fra bunnen inneholder de giftige stoffene PAH (polyaromatiske hydrokarboner) og TBT (tributyltinn).

– Dette er et område folk dessverre må unngå å bade i de to-tre ukene arbeidet pågår, sier prosjektleder Torild Jørgensen i Oslo Havn til avisen.

Fjorårets kartlegging av forurensningen i grunnen på kommunale badeplasser viste at Hovedøya skilte seg klart negativt ut. Ifølge Jørgensen er det ikke direkte farlig å bade i vannet, og det er best å bade der vannet er klart og fint, sier hun. Gravingen skal være ferdig til St. Hans. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Personvernpolicy