UEFA: Danmark - Sverige 0-3

UEFA: Danmark - Sverige 0-3
UEFA: Danmark - Sverige 0-3

UEFA tildelte fredag Sverige seieren 3-0 over Danmark etter EM-kvalifiseringskampen i Parken lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet
Dommer Herbert Fandel gir rødt kort til danske Christian Poulsen, som blir korrekt utvist etter å ha tildelt Marcus Rosenberg et slag i magen i lørdagens EM-kvalifiseringskamp mellom Danmark og Sverige i Parken.Like etter stormet en tilskuer banen og slo etter dommeren. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX

Zürich (NTB): Dommer Herbert Fandel dømte straffe på stillingen 3-3 etter 89 minutters spill og utviste samtidig danskenes Christian Poulsen. Det likte en dansk tilskuer dårlig og han stormet banen og forsøkte å overfalle dommeren. Dommeren gikk i garderoben og avblåste nokså raskt kampen og tilkjente Sverige seieren med 3-0. Den avgjørelsen stilte UEFA seg bak fredag.

Dermed leder Sverige gruppe F med 18 poeng foran Spania med 15. Nord-Irland på tredje har 13, mens Danmark har 10 poeng.

Danmark ble også ilagt en bot på 100.000 sveitsiske franc (rundt 500.000 norske kroner). Landslaget må også spille sin neste hjemmekamp minst 250 kilometer unna København. Kampen må også spilles for lukkede dører uten tilskuere til stede.

Christian Poulsen ble utestengt i tre kamper for knyttneveslaget han plantet i magen på Sveriges Markus Rosenberg. Der var den situasjonen som startet hele balladen i Parken. (©NTB)

Personvernpolicy